Äppelkaka med kokostosca och citron
Botten:
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning:
2-3 äpplen, beroende på hur stora dom är
1/2 dl strösocker
finrivet skal av 1 citron
Toscasmet:
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörja och bröa en sockerkaksform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, jag bröade med kokosflingor.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Tillsätt mjölblandningen, det smälta smöret och mjölken till äggsmeten.
- Blanda och bre ut smeten i sockerkaksformen.
- Skala och skär äpplena i tunna skivor. Vänd dem i en blandning av socker och finrivet citronskal.
- Tryck ner äppelskivorna i sockerkaksformen.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter.
- Smält smöret till fyllningen,. blanda i övriga ingredienser och låt smeten få ett uppkok. Ta ut kakan efter 20 minuter och bre på toscasmeten.
- Grädda i ytterligare 10-15 minuter, min blev dock inte klar förrän efter 25 minuter.