Vaniljhjärtan är himla gott och passar perfekt nu när det varit alla hjärtans dag . Hantera de försiktigt så att de inte går sönder.
Vaniljhjärtan
16 stycken
Mördeg:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1 äggula
200 g smör
Vaniljkrämsfyllning:
1 1/2 dl mellangrädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Gör så här:
- Pensla 16 hjärtformar väl med rumsvarmt smör.
- Blanda samman mjölsorterna med socker. Tillsätt äggula och matfett. Arbeta samman till en smidig deg, gärna i en matberedare
- .Svep in degen i plastfolie och låt den ligga kallt och vila ca 1 timme.
- Blanda samtliga ingredienser, utom vaniljsockret, till vaniljkrämsfyllningen i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans sjuda under omrörning tills krämen är tjock. Låt krämen kallna. Rör ner vaniljsocker i den kalla krämen och smaka av.
- Kavla ut degen ganska tjockt och klä formarna med drygt hälften av den. Fördela vaniljkrämen i formarna och täck dem med deglock. Tryck till kanterna.
- Ställ formarna på en bakplåt och grädda dem i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
- Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de fortfarande är varma.
- Sikta över florsocker strax innan servering. Kakorna går att frysa utan garnering.
Söta!
SvaraRaderaVisst är det gott med vaniljhjärtan!! Och det ska vara äkta vaniljkräm i, sån fuskkräm som finns i de köpta är inte lika gott!!
SvaraRaderaJa sånna är goda... Aldrig testat att göra egna men det ska man kanske göra;)
SvaraRaderaTrevlig helg
Kram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Inte ofta vi handlar hem kakor men när det väl händer så är vaniljhjärtan en av favoriterna faktiskt!
SvaraRadera