Mangoglass på yoghurt
5 dl yoghurt 10% tex turkisk eller grekisk yoghurt
250 gram mango, använde fryst
2 dl socker
Gör så här:
- Tina mangon om den är fryst, mixa den till en slät pure i mixern.
- Blanda mangopuré, socker och yoghurt.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.
Den här gör jag också men jag mixar frusen mango, lite lime med grekisk yoghurt och lite honung. Vips, så är glassen ätklar direkt:-)
SvaraRaderaYoghurtglass är verkligen supersmarrigt! Och mango är ju dessutom i sig riktigt krämigt och passar perrfekt i glass! Har inte använt det själv i glasss ännu, men snart!
SvaraRaderaSer jätte gott ut :) Mango är ju så gott!!!
SvaraRadera