torsdag 14 februari 2013

Yoghurtglass med mango

Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också :-). Måste allt ta och göra lite yoghurtglass med citron också. De söta glassbägarna kan man köpa inne hos Style& Funstuff, perfekta till tex barnkalaset.

Mangoglass på yoghurt
5 dl yoghurt 10% tex turkisk eller grekisk yoghurt
250 gram mango, använde fryst
2 dl socker

Gör så här:
  1. Tina mangon om den är fryst, mixa den till en slät pure i mixern.
  2. Blanda mangopuré, socker och yoghurt.
  3. För att göra glass i frysen:  Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. 
  4. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. 

3 kommentarer:

  1. Den här gör jag också men jag mixar frusen mango, lite lime med grekisk yoghurt och lite honung. Vips, så är glassen ätklar direkt:-)

    SvaraRadera
  2. Yoghurtglass är verkligen supersmarrigt! Och mango är ju dessutom i sig riktigt krämigt och passar perrfekt i glass! Har inte använt det själv i glasss ännu, men snart!

    SvaraRadera
  3. Ser jätte gott ut :) Mango är ju så gott!!!

    SvaraRadera