Solskenssorbet
4 apelsiner
2 mogna bananer, medelstora
1.5 dl socker
1 dl vatten
Gör så här:
- Pressa apelsinerna och häll det och fruktköttet i en kastrull tillsammans med sockret.
- Koka upp detta så att strösockret löser upp sig.
- Mixa bananerna till mos.
- Häll detta i kastrullen med apelsinsaft. Kör med ett stavmixer så att det blir till en slät smet. Är banansmaken för stark, tillsätt lite mer vatten.
- Låt smeten bli helt iskall i kylen.
- För att göra glass i frysen: Häll glassmeten i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar. För att göra glass i glassmaskin:
- Följ instruktionerna för din glassmaskin. När den är färdig så lägg den i en frystålig burk och frys in den några timmar.
Inget dåligt uppdrag att få testa så många goda glassar. Sorbet gillar jag skarpt, men maken föredrar "vanlig" glass, gärna gräddig variant:)
SvaraRadera/Anki
Apelsin och banansorbet låter så gott!
SvaraRaderaDet låter som något jag kan inviga min nya glassmaskin med! :) Tack för tipset!
SvaraRadera