Fick ett härligt paket hemskickat från Arla i veckan, det innehöll ett rejält och stort förkläde,
muffinsformar i silikon, rabattcheck och deras senaste kokbok Arla Köket söndag,
där det bjuds på allt från frukost, brunch och fika till smarriga efterrätter
och långkok, fanns massa gott som jag kommer att testa i den kokboken. Tack Sara
och Malin för det fina paketet. Muffinsformarna var himla söta så de måste jag
snarast testa att provbaka i. Fick även med ett extra recept som passar fin,
fint nu inför semledagen, nämligen muffinssemlor, då vi redan ätit oss mäta på
semlor i helgen så har jag inte ännu hunnit testa detta recept, men kommer garanterat
att göra det för hur gott låter det inte med muffins fyllda med mandelmassa och
vispgrädde, precis som en vanlig semla, fast den går så mycket fortare att
göra.
Muffinssemlor
12 stycken
125 g Smör rumsvarmt
1 dl strösocker
3 st ägg
1 1⁄2 dl Kesella
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
Fyllning
inkråm från muffins
!⁄2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ställ 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
- Vispa smör och socker poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma.
- Rör ner det och kvarg i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
- Låt kallna på galler.
- Skär av ett lock på varje muffins.
- Gröp ur lite inkråm ur muffinsen och blanda med mjölk och riven mandelmassa.
- Fyll muffinsen med blandningen.
- Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje muffins.
- Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar