Jordgubbsglass
2,5 dl mjölk 3%
2,5 dl vispgrädde, 40%
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
250 gram jordgubbar
- Häll mjölk, vaniljpulver och grädde i en kastrull och koka upp detta, ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Mixa jordgubbarna till en pure och blanda ner detta i glassmeten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.
Gör så här:
1.Blanda mjölk, vaniljpulver och grädde i kastrull
och låt sjuda ordentligt på medelvärme medan du rör om
2.Blanda ägg, och socker i en bunke, vispa pösigt.
3.Häll ner den varma mjölk/gräddblandningen i äggsmeten.
4.Mixa jordgubbarna till en pure och blanda ner detta i glassmeten.
5.Kyl glassmeten i
vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall,
gärna över natten. 6.För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
7.För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin
Härligt med hemgjord glass! Mums :)
SvaraRadera