Äppelkompott
2 äpplen
3 msk vatten
3 msk strösocker
0,5 tsk malen kanel
Gör så här:
- Skala och skär äpplena i tärningar.
- Koka äppelbitarna i vatten och tillsätt sockret. Sjud tills de blivit mjuka.
- Dra av från plattan och rör ner kanelen. Låt bli helt kylskåpskallt.
Färskostglass
200 g Philadelphiaost/färskost
3 ägg
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Häll mjölk, vaniljpulver och grädde i en kastrull och koka upp detta, ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen, vispa i Philadelphiaost och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i glassmaskinen så följ din glassmaskins instruktioner.
- När glassen är klar så varvar du glass, äppelkompott och smulade havrekakor i en frystålig burk. Ställ den i frysen för att bli helt fryst
Vaniljsmulor
37,5 g smör, skuret i tärningar
1 dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
- Blanda alla ingredienser till en smulig pajdeg i en bunke. Låt vila i kylen ca 1 timme.
- Sätt under tiden ugnen på 175°C.
- Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter eller tills smulorna börjar bli gyllenbruna.
- Ta ut smulorna ur ugnen och låt dem svalna på plåten. Krossa smulorna om de flutit ihop.
Vill du göra glass utan glassmaskin så följer du detta recept istället:
Färskostglass
200 g Philadelphiaost
3 äggulor + 3 äggvitor
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljsocker
0,5 krm salt
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Vispa ihop Philadelphiaost, äggulor och strösocker.
- Tillsätt vaniljsocker .
- Vispa upp grädden och vänd ner i smeten.
- Vispa äggvitan i en separat skål och vänd ner den.
- Varva färskostglass, äppelkompott och smulade havrekakor i en frystålig burk och ställ in i frysen för att bli helt fryst.
Vilken smarrig glass!
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaDu har väl inte missat att det ska bli en ny säsong av TV4-succén Hela Sverige bakar? Sprid ordet, klicka på länken nedan och sök nu!
https://www.shortaudition.com/application.php?jid=161
Kram,
Bakgänget
Meter Television
Box 27 837, 115 93 Stockholm SWEDEN
Phone: + 46 (0)8 459 78 86
E-mail: isabelle.hulten@meter.tv
http://meter.tv/
Men guuud vad gott de såg ut då :)
SvaraRadera