Rulltårtsbotten
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 msk pressad citronsaft
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st citron rivet skal
1/2 dl kokosflingor + att ztrö på den färdiga kakan
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper, jag smorde sedan även bakplåtspappret och strödde över kokosflingor.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Tillsätt citronsaft och rivet citronskal.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten i långpanna.
- Strö över kokosflingor.
- Grädda, i cirka 5-7 minuter.
- Strö över kokosflingor på den färdiga kakan, lägg på ett bakplåtspapper, lägg sedan på en bakplåt och vänd allt upp och ner så att undersidan av rulltårtsbotten kommer uppåt.
- Ta försiktigt bort bakplåtspappret, det du gräddat kakan på alltså.
- Låt kakan svalna under långpannan.
150 mjukt smör, rumsvarmt
1 dl florsockre
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1 citron, rivet skal
1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt äggula, en i taget.
- Rör till sist ner rivet citronskal och kokosflingor.
- Bred fyllningen på den kalla kakan, jag vill ha stora rulltårtsskivor så därför rullar jag ihop den från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret. Linda in tårtan i bakplåtspapper och förvara i kylen fram tills du skall äta den.
Så fräscht med citron och kokos!
SvaraRaderaMmm ser jätte gott ut!
SvaraRaderaMen se vad som fanns här, en undera rulltårta! Och jag som hade planer på att göra en rulltårta. Denna får det nog bli :-)
SvaraRaderaHovkonditorn: :-)
SvaraRaderaKristin: :-)
Ullanbullan: Är så tokgott :-)