Chokladkaka
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
Fyllning:
1 msk smör
1 dl socker
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
200 gram florsocker
4 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk starkt kaffe
2 msk kakao
Kokos att strö över
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
- Sikta ner blandningen i äggsmeten varvat med grädde och det smälta smöret.
- Rör till en jämn och slät smet.
- Häll i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
- Koka upp ingredienserna till fyllningen precis innan kakan är klar, rör hela tiden och låt det koka i 4 minuter.
- Ta ut den färdiga kakan och gör små hål över hela kakan med en sticka.
- Häll den heta fyllningen övre kakan och låt kakan kallna i formen.
- Stjälp upp kakan.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred detta över kakan och strö över kokos.