Denna paj bakade jag redan förra sommaren, så gott, måste
köpa på mig mera rabarber till helgen J,
rabarber kan man aldrig få nog av när man bara äter det under en kort tid varje
år. Längtar tills de svenska jordgubbarna börjar komma, de har dee iofs redan
gjort, men väntar nog tills priset går ner lite, läste idag att det blir gott
om jordgubbar, toppen J.
Här skall det mumsas jordgubbar i
sommar.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
150 g smör, kallt
2 msk vatten, kallt
Fyllning
600 g rabarberstjälkar
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 dl kokosflingor
Kokostak
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka ihop mjöl, florsocker och smör, eventuellt i matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop en deg.
- Kavla ut degen (gärna mellan plast) och klä botten och kanter på en form med löstagbar kant, 24 cm.
- Nagga och ställ formen i kylen en stund så hasar inte kanten ner vid gräddningen.
- Grädda pajskalet 15 min i nedre delen av ugnen.
- Skär rabarbern i två cm bitar och blanda med socker, mjöl och kokos.
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt kokosflingorna.Lägg rabarbern i pajskalet, bred kokossmeten över och grädda nere i ugnen ca 30 min.
Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt.
- Vispa grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm.
- Om du förvarar den i kylen under natten kan den dela sig lite, men den går snabbt ihop om du vispar upp den igen.