En av mina favorit cupcakes som jag haft med tidigare i bloggen är en härligt maffig chokladmuffins med en oreokaka i botten, fylld med marshmallowskräm och toppad med en härligt god oreofrosting, helt enkelt tokgott :-) om man som jag tokgillar choklad.
Marshmallows fluff finns att köpa på tex ICA, oftast där de utländska produkterna finns, ibland har jag även sett de bland hyllorna för bakingredienser. Eller så gör man egen marshmallows fluff :-) , receptet på det finner ni
här
Muffins:
260 gram vetemjöl
125 gram kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
170 gram osaltat smör (fast jag använde normalsaltat)
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk (använde vaniljyoghurt istället)
24 oreokakor
Gör så här:
- Dela Oreokakorna i
två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje
muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig. De andra 24
oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen. Hur många muffins
det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.
- Sätt ugnen på 175
grader.
- Blanda samman alla
torra ingredienser förutom vaniljsockret.
- Vispa smöret mjukt
och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till att
allt blandas ordentligt.
- Tillsätt sedan
äggen ett i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner de torra
ingredienserna växelvis med filmjölken/yoghurten och se till att det blir
ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.
- Fyll
muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 18-20
minuter, mina tog dock 25 minuter innan de var klara, men det beror ju på hur
stora muffinsformar du använder.
- Låt dom kallna på
bakgaller under bakduk.
Marshmallowsfyllning:
226 gram smör
1 1/2 cup, (170 gram) florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 cup (4,8 dl) marshmallows fluff
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser till en mjuk fyllning, fyll dina cupcakes med
detta, jag använde Wiltons tyll nr 230 för att göra detta. Man kan göra ett hål i muffinsen med tex en äppelurkärnae och sedan fylla hålet med fyllningen.
Oreofrosting:
4,8 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
6 msk oreokaksmulor
Gör så här:
- Vispa grädden
tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
- Vänd ner
oreokaksmulorna i grädden.
- Spritsa på cupcaken
och garnera gärna med en halv Oreokaka.