Saffransbiscotti är så himla gott och är ett måste till jul, eller ja till jul tror jag knappast det finns kvar några i burken förstås :-) men vad gör det då det då finns mängder med julgodis.
Saffransbiscotti
Ca 50 st
200 g mandel, grovt hackad
200 g smör
1 1/2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 g saffran
2 msk hett vatten
7 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Rör smör och socker poröst i köksmaskinen.
- Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
- Lös upp saffranet i ett glas med det heta vattnet och blanda ner i äggblandningen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, hackad mandel och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till längder på ca 30 cm.
- Lägg dem på två bakpapperklädda plåtar. Platta till dem lätt med handen.
- Grädda mitt i ugnen 10 min, sänk till 175°C och grädda ytterligare 15 min.
- Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Lägg sedan bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt torka ca 40-60 min i 100°C ugnsvärme.