I senaste programmet av Hela Sverige bakar så gjorde de chokladbiskvier, självklart måste jag testa detta. Har aldrig gjort biskvier innan och det är inte så svårt men det tar lite tid. Men sedan så blir det ju himla tokgott också :-). Skall göra en ny omgång i veckan och då med italiensk smörkräm istället. Jag använde receptet som finns i Sju sorters kakor förutom på mandelbotten där jag använde hemmagjord mandelmassa istället. Hemmagjord mandelmassa får du genom att blanda likadelar mandelmjöl och strösocker och köra detta i matberedaren med den tilhörande kniven, tillsätt lite äggvita för att få en lagom konsistens. Busenkelt :-)
Mandelbotten
250 g mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
2 st äggvitor
Smörkräm
2 dl marsankräm från pulver
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering
200 g mörk choklad
1 msk neutral olja
Gör så här
Botten:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna
- Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
- Blanda marsankrämen.
- Rör smör mjukt och smidigt.
- Tillsätt lite i taget av marsankrämen
- Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver.
- Rör tills smörkrämen är smidig.
- Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna.
- Ställ dem kallt, jag ställde mina i frysen
- Smält chokladen tillsammans med oljan.
- Låt detta kallna något.
- Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den.
- Ställ kakorna kallt.