2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standarmjölk, 3 %
3 äggulor
1,5 dl strösocker
3 väl mogna bananer
1 msk pressad citronjuice
80 gram valnötter
80 gram grovt hackad choklad
Gör så här:
- Blanda grädde och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner den pressade citronjuicen
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- Mosa bananerna och blanda ner detta i glassmeten.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När glassen är klar så häller du i valnötter och choklad och låter maskinen gå ett kort tag så att det blandas ner i glassmeten, häll genast upp glassmeten i en form och frys den några timmar.
- För att göra glass i frysen: Blanda ner valnötter och choklad. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.