2 stycken gelatinblad
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
4 dl kokosmjölk
4 msk Malibu kokosrom
3 äggvitor
100 gram vit choklad med kokos, eller enbart vit choklad
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter i kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker och låt det sjuda några minuter.
- Tag upp gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Blanda ner kokosmjölk och Malibu.
- Låt blandningen kallna, helst i kyl några timmar.
- Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda ner dem i den kalla glassmeten.Riv chokladen och blanda ner även den.
- Kör glassen i glassmaskinen till fryst konsistens.Jag lägger alltid sedan in glassen i frysen några timmar för att få den helt fryst.Förvara i burk med tättslutande lock.
Sad to say att jag strax ska återställa glassmaskinen jag lånat. En fråga; Har du gjort våffelskålen till receptet en bit nedan själv, eller finns de att köpa?
SvaraRaderaHa en trevlig helg.
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Jag gjorde kokosglass förra helgen, med banan. Blev gött. I kväll gör jag Gräddkolapaj
SvaraRaderahttp://www.ovanligtgott.se/2011/01/paj-med-graddkolasmak.html
Åh, det där vill jag testa!
SvaraRaderaDu gör så himla mycket god glass. Du måste testa kokosglass till pannkakor med lite kola/karamellsås på. Det fanns på lunchbuffen på hotellet vi bodde på sist vi var i Mexico och hela familjen åt det typ varje dag till lunch dessert ;) gott gott!!! Ha en trevlig helg och vecka!
SvaraRaderaErika: Våffelskålarna har jag köpt på ICA, men de borde inte vara så svårt att baka själv
SvaraRaderaOvanlig gott: Låter så gott med kolapaj
Elena: :-)
Kaksmulan: Skall jag ta och testa, pannkakor med kokosglass och kolasås, mums :-)
Fin blogg du har.
SvaraRaderaOm du visste vad jag är sugen på glass NU!
SvaraRaderaSkulle varit gott till Fångarna på fortet men vi har dökallt ute, jag vill inte ut för att köpa.
Inget går ju upp mot hemgjord glass men det finns ingen grädde så jag får äta jordnötsringar i stället.
Vet du om att du har 19 olika glassrecept, inte illa.:)
Ingrid
Åh, vad lyxigt med hemmagjord glass! Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaVilken av varianterna av kokosglassen tyckte du var godast? :)
SvaraRaderatänkte att jag ska försöka mig på att göra lakritsglass i veckan, har köpt ett salmiakpulver som jag vill använda. har du några förslag på recept?
SvaraRaderaVad gott med kokosglass! Har aldrig ätit det någon gång men måste definitivt testa göra någon dag!
SvaraRaderaJag har just nu en tävling på BakeCake där jag efterlyser en tårta! Kika in för att läsa mer. Ha det jätte bra! Kram!
Sv: Ja scones är verkligen gott! Det är så jobbigt när det händer - när man planerar att baka något och sedan upptäcker att några ingredienser saknas. :)
SvaraRaderaLill-Ingrid: Men jordnötsringar är gott det med, oj 19 recept, hade inte riktigt koll på hur många de var :-)
SvaraRaderaHelena: Himla mumsigt
Emma: Tycker både tvåan och trean var himla goda, gillar inte den första varianten av kokosglass då den var för gryning
Charlotta: Salmiakpulver har jag aldrig använt, har ju gjort lakritsglass men då använt turkisk peppar godisar, lakritsfudge och lakritsessens, men en vanlig vaniljglass där man häller i salmiakpulver borde bli himla gott, kommer lägga in recept på vaniljglass imorgon tänkte jag.
Daniella: Kokosglass är så gott :-), skall kika in på din blogg
Ester: Det blev allt scones till frukost idag istället :-)
Gud så gott! Jag har aldrig testat Lindts vita choklad med kokos, kanske tur det eftersom jag älskar både vit choklad och kokos och hade blivit jättesur om de helt plötsligt slutar med det!
SvaraRaderaHar ingen glassmaskin men ska få låna min mammas snart, då ska jag definitivt testa det här receptet!!
Pernilla: Gör det, kul att du får låna en glassmaskin, hemmalagad glass är så gott :-)
SvaraRadera