2,5 dl vispgrädde
2,5 dl standarmjölk
3 äggulor
1,5 strösocker
1 msk glykos
Saften från 3 apelsiner
Rivet skal från 2 apelsiner
1/2 tsk äkta vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor, vaniljsocker och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner apelsinsaft och rivet apelsinskal i glassmeten.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
Hej igen!
SvaraRaderaJag är såå impad av dina glassar!! Ser hur smarrigt ut som helst!!
Ha en trevlig kväll!
håller med föregående talar, den ser fantastisk ut!
SvaraRaderaDet är så himla gott med hemmagjord glass,och din apelsinglass såg smarrig ut.
SvaraRaderaDenna nutellaglassen är en av mina favoriter :
http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg/nutellaglass.html
Och lätt att göra :-)
Apelsinglass kanske vore ngt att testa framöver. Min glassmaskin används ju fligt hemma.
SvaraRaderaDet svåra är ju bara att få plats med all glass :)
Det låter gott med apelsinsmak på glassen. Har aldrig smakat hemmagjordglass, men jag kan tänka mig att den är godare än köpt.
SvaraRaderaHe he du är väll den bästa hem glass mästare!
SvaraRaderaDet ser så rikt ut när du serverar!
Håller med, håller med! Underbara glasssmaker du får till!
SvaraRaderaNär vi gör glass är väl den enda gången vi önskar vi hade fler personer att kocka till, det blir en hel del i frysen...
Jag har faktiskt aldrig hört talas om apelsinglass. Men det låter väldigt gott.
SvaraRaderamums så gott det ser ut!
SvaraRaderaYtterligare en glass som verkar väldigt god :-)
SvaraRaderaså gott, det gjorde du fint!
SvaraRaderaMUMS... detta ska jag prova snart. Kanske i helgen... fast lite nyttigare alternativ ;)
SvaraRaderaTänker så här:
Yoghurt, apelsiner, sukrin, 1 ägg + 2 äggvitor, vaniljsocker och.... protein :)
Vi får se om det går o äta sen!
Apelsinglass, vad GOTT! Själv har jag bara prövat apelsinsorbet med pyttelite coantreu, det blev hur gott som helst men konsistensen blev inte bra, alldeles för isig.
SvaraRaderaEtt tips med din apelsinglass är att byta ut den delen som är mjölk mot grädde, då blir den i alla fall aningen krämigare!
Tack för dina inlägg hos mig! Ja det var supermysigt i söndags och det är jättesynd att du inte bor närmare för då skulle du självklart också varit med!
Jag ser fram emot att guida dig runt glassfabriken i sommar istället om ni har vägarna förbi Småland!
kram Angela
Mums! Jag vill också ha glass :-)
SvaraRaderaMusqot: Tack
SvaraRaderaCharlotta: Tack
Matbloggen: Tack, nutellaglass måste jag ta och göra :-), låter så gott
Mor-Mia : :-), blir en del glass i frysen
Erika: Så gott med hemmagjord, man kan ju få precis den smak man vill, inte helt fel :-)
MM Cake Desing: :-)
Mårtensson: Ja det bli en hel del glass i frysen, men gott är det :-)
Erika: Så gott
Mumsiga frestelser: :-)
Linda: :-)
Disa: Låter spännande med en nyttigare variant :-)
Angela: Skall nog göra så, bara använda grädde när jag gör glass med mycket saft i, måste se till att få vägarna förbi Småland så att jag kan besöka din glassfabrik, vore så kul
Kram Linda
Ensmakavkarin: :-)
Jag önskar mig en glassmaskin.
SvaraRaderaMmm... apelsinglass är så fräscht och gott!
SvaraRaderaTina: En glassmaskin är kanon :-)
SvaraRaderaHelena: :-)