tisdag 8 februari 2011

Mangoglass

Hittade fryst mangopuré häromdagen i frysdisken och tänkte genast att det vore perfekt till glass, visst blir det säkert godare med färsk mango :-)  men det blev gott även med frys och glassen smakade härligt gott av mango, nästa gång tänkte jag allt ta och testa med färsk mango, undrar just om det inte var extrapris på just mango denna vecka.


Mangoglass
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk, 3%
6 äggulor
1,5dl socker
1 msk glukos
300 gram fryst mangopuré

Gör så här:

  1. Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt.
  3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
  4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
  5. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
  6. Tina mangopurén något så att den går att blanda ner i glassmeten
  7. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
  8. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

25 kommentarer:

  1. Åååååå..mera glassrecept.. älskar hemmagjord glass och när jag fyllde år förra året så fick jag en glassmaskin men det är så svårt att hitta glass recept.. Denna glass låter ljuvlig.. Skall jag prova när jag kommer hem från semestern. Tror du man kan använda sig av fryst mango?

    SvaraRadera
  2. Ser att du har massor av goda glass recept.. perfekt. Nu kommer jag dyker ner i dem.. mums

    SvaraRadera
  3. Tulipan: Tack :-)

    Carola: Tror det blir perfekt med fryst mangobitar, har det själv hemma och brukar göra snabbglass på den och det blir så gott, ja här finns en hel del glassecept :-)

    SvaraRadera
  4. Åh vad gott! Mango är en av mina favoritsmaker :-)

    SvaraRadera
  5. Mums!!

    Vad har glukosen för effekt på glassen? Har sett det på några andra recept också nämligen!

    SvaraRadera
  6. Va gott!! Du gör så mycket god egen glass!
    Jag har aldrig testat att göra glass men det måste jag absolut göra snart.

    SvaraRadera
  7. mango är underbart friskt och gott!
    jag blandade mangosorbet och vaniljglass för ett tag sen, blev mmmm! :)

    SvaraRadera
  8. Ojoj vilken glass, den här kan inte annat än vara god!!!

    SvaraRadera
  9. Låter ju gott som vanligt :D

    SvaraRadera
  10. Vad roligt det måste vara att kunna smaksätta glassen själv efter vad man är sugen på eller har hemma. :-)

    SvaraRadera
  11. Ni gör så himla mycket god glass! :)

    SvaraRadera
  12. Vad gott! Älskar glassen solero (tror den heter så) med manog sorbet. Kanske smakar din glass något liknande den?

    SvaraRadera
  13. Sv. Ja, det tycker jag att du ska prova.
    Mangoglassen ser musmsigt god ut! =P

    SvaraRadera
  14. vi använde mangopuré till en mangosemifreddo för ett tag sedan, det fungerade riktigt bra faktiskt!

    SvaraRadera
  15. Och chokladgalen som jag är så tänker jag att lite chunks av mörk choklad i denna vore suupergod! Eller en kula av denna till en riktig kraftig chokladglass. Åt nougatsorbet ute med mangoglass för några veckor sedan, det var kanon! Det fräscha och det tunga passade väldigt bra ihop!

    SvaraRadera
  16. Guud vad gott! Men jag tror att den frysta mangon är helt okej alltså, i alla fall om man jämför med kvalitén på mango i min mataffär... Mangopuré som Charlotta föreslår låter också som en bra idé! :-)

    SvaraRadera
  17. Tack för era kommentarer, ja glassen är nog lite somrig, det hade jag inte tänk på :-), det kommer allt bli mer mangoglass här i huset :-) , det är ju faktiskt rätt smidigt med mangopure för då slipper man ju att skala och kärna ur mangon liksom :-)

    SvaraRadera
  18. Mangoglass låter fantastiskt gott :-)

    SvaraRadera
  19. Amanda: :-)
    Sockerrus: Tokgott :-)

    SvaraRadera
  20. Du är så himla duktig på glass.. Du har inspirerat mig i massor så nu kommer äntligen glassmaskinen gå varm (tänk kall) här hemma. Skall prova igenom alla dina recept.. Tack

    SvaraRadera
  21. Carola: Tack, glass är himla gott det :-)

    SvaraRadera