Mangoglass
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk, 3%
6 äggulor
1,5dl socker
1 msk glukos
300 gram fryst mangopuré
Gör så här:
- Blanda grädde, glukos och mjölk i en kastrull och låt detta koka upp, ställ det åt sidan.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- Tina mangopurén något så att den går att blanda ner i glassmeten
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
ser så gott ut :)
SvaraRaderaÅååååå..mera glassrecept.. älskar hemmagjord glass och när jag fyllde år förra året så fick jag en glassmaskin men det är så svårt att hitta glass recept.. Denna glass låter ljuvlig.. Skall jag prova när jag kommer hem från semestern. Tror du man kan använda sig av fryst mango?
SvaraRaderaSer att du har massor av goda glass recept.. perfekt. Nu kommer jag dyker ner i dem.. mums
SvaraRaderaTulipan: Tack :-)
SvaraRaderaCarola: Tror det blir perfekt med fryst mangobitar, har det själv hemma och brukar göra snabbglass på den och det blir så gott, ja här finns en hel del glassecept :-)
Åh vad gott! Mango är en av mina favoritsmaker :-)
SvaraRaderaMums!!
SvaraRaderaVad har glukosen för effekt på glassen? Har sett det på några andra recept också nämligen!
Va gott!! Du gör så mycket god egen glass!
SvaraRaderaJag har aldrig testat att göra glass men det måste jag absolut göra snart.
mango är underbart friskt och gott!
SvaraRaderajag blandade mangosorbet och vaniljglass för ett tag sen, blev mmmm! :)
Ojoj vilken glass, den här kan inte annat än vara god!!!
SvaraRaderaGud vad somrig den ser ut!
SvaraRaderaLåter ju gott som vanligt :D
SvaraRaderaVad roligt det måste vara att kunna smaksätta glassen själv efter vad man är sugen på eller har hemma. :-)
SvaraRaderaSomrigt och gott!
SvaraRaderaNi gör så himla mycket god glass! :)
SvaraRaderaVad gott! Älskar glassen solero (tror den heter så) med manog sorbet. Kanske smakar din glass något liknande den?
SvaraRaderaSv. Ja, det tycker jag att du ska prova.
SvaraRaderaMangoglassen ser musmsigt god ut! =P
vi använde mangopuré till en mangosemifreddo för ett tag sedan, det fungerade riktigt bra faktiskt!
SvaraRaderaOch chokladgalen som jag är så tänker jag att lite chunks av mörk choklad i denna vore suupergod! Eller en kula av denna till en riktig kraftig chokladglass. Åt nougatsorbet ute med mangoglass för några veckor sedan, det var kanon! Det fräscha och det tunga passade väldigt bra ihop!
SvaraRaderaGuud vad gott! Men jag tror att den frysta mangon är helt okej alltså, i alla fall om man jämför med kvalitén på mango i min mataffär... Mangopuré som Charlotta föreslår låter också som en bra idé! :-)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, ja glassen är nog lite somrig, det hade jag inte tänk på :-), det kommer allt bli mer mangoglass här i huset :-) , det är ju faktiskt rätt smidigt med mangopure för då slipper man ju att skala och kärna ur mangon liksom :-)
SvaraRaderaMycket bra recept!
SvaraRaderaMangoglass låter fantastiskt gott :-)
SvaraRaderaAmanda: :-)
SvaraRaderaSockerrus: Tokgott :-)
Du är så himla duktig på glass.. Du har inspirerat mig i massor så nu kommer äntligen glassmaskinen gå varm (tänk kall) här hemma. Skall prova igenom alla dina recept.. Tack
SvaraRaderaCarola: Tack, glass är himla gott det :-)
SvaraRadera