Jag gjorde glasstårtan i denna ordningen:
På fredagsmorgon så gjorde jag botten som jag sedan ställde i frysen och oreoglassmeten som fick stå och tjockna till sig i kylskåpet under dagen. . På fredagskvällen så körde jag oreoglassmeten i glassmaskinen och hällde detta över den kalla botten och ställde in den i frysen över natten. Samtidigt medan glassmeten gick i glassmaskinen så gjorde jag tobleroneglassen som sedan fick stå i kylskåpet över natten. På lördagsmorgonen så körde jag tobleroneglassmeten i glassmaskinen och hällde detta över oreoglassen samt strödde över krossade oreokakor och ställde sedan in den i frysen några timmar.
Botten
200 gram Oreokakor
30 gram smält smör
Gör så här:
Mixa kakorna i en mixer/ matberdearen , tillsätt smöret och tryck ut kaksmulorna i en smord springform, min var på 25 cm i diameter.
Oreoglass
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk, 3%
1/2 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
1,5 dl socker
6 äggulor
150 gram Oreokakor
1 msk glykos
Gör så här:
- Blanda grädde, mjölk, glukos och vaniljpulver i en kastrull och låt detta koka upp och ställ detta åt sidan.
- Vispa äggulor och socker fluffigt.
- Vispa ner grädd/mjölkblandningen i äggsmeten, se till att röra hela tiden.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt detta sjuda på svag värme tills det tjocknar och uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka.
- Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad och ställ sedan in det i kylen över dagen eller natten.
- Kör glassen i glassmaskinen och när den är klar så häller du i oreokakor som du delat i mindre bitar.
- Häll glassen över den kalla botten och ställ in den i frysen
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk, 3%
1/2 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
1 msk glykos
1,5 dl socker
6 äggulor
200 gram toblerone, finhackad
150 gram smulade Oreokakor att strö över glassen
Gör så här:
- Blanda grädde, mjölk, glukos och vaniljpulver i en kastrull och låt detta koka upp och ställ detta åt sidan.
- Vispa äggulor och socker fluffigt.
- Vispa ner grädd/mjölkblandningen i äggsmeten, se till att röra hela tiden.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt detta sjuda tills på svag värme tills det tjocknar och uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka.
- Blanda ner den finhackade Tobleronen och se till att den är helt smält i glassmeten.Skulle chokladen inte bli helt smält i glassmeten kan du ställa tillbaka den på spisen och låta den smälta på svag värme,, men det behövdes inte för mig, tobleronen smälte ändå.
- Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad och ställ sedan in det i kylen över natten/dagen.
- Kör glassen i glassmaskinen.
- Häll tobleroneglassen över oreoglassen, strö över krossade/smulade oreokakor och ställ in detta i frysen i några timmar.
Mini Oreos
Vispgrädde
Gör så här:
Ta fram glasstårtan ur frysen och dekorera med vispgrädde och mini oreos, tänk på att den tinar fortare än köpt glass.
Den dagen jag absolut inte vet vad jag skall göra av mina pengar, kommer aldrig hända liksom :-) så kommer denna att stå högt upp på önskelistan, en Nemox Gelatissimo 1,7 l, glassmaskinernas rolls royce, kostar bara :-) 5495 kronor.
Vilken läcker tårta! Jag absolut måste ta och köpa en glassmaskin jag med :)
SvaraRaderaÄntligen någon som ger ut glass! Ser fram emot massor med smarriga recept! Dom man får med maskinen är bara för tråkiga! …]
SvaraRaderaEN BIT AV DEN TÅRTAN TACK:) Ser lika smarrig ut som dina andra glassar. Skulle också vilja ha den maskinen. Anledningen till att jag knappt använder min glassmaskin är att man måste ha den i frysennästan ett dygn innan användning. Har inte plats:-(
SvaraRaderaÅÅÅÅHHHHHHHHH! VAD GOTT!!!
SvaraRaderaDu gör verkligen många goda glassar mm!! :o)
OMG vad god den verkar! Du är en riktig glassexpert ju :-)
SvaraRaderaJag har aldrig saknat en glassmaskin men efter att ha sett den här börjar jag tänka om - kanske vore något ändå? Ser (som vanligt) HELT FANTASTISKT ut!
SvaraRaderaÅh vilken underbar tårta, vill smaka!!! ;)
SvaraRaderaherregud så gott det ser ut!!! det här är en tårta helt i min smak, om jag får en glassmaskin någon gång ska jag absolut prova den här!!! :)
SvaraRaderaJisses en sån tårta!!! Helt underbar ju. Och jag håller med dig, det är aldrig för kallt för att äta glass, nästan iaf. Nog första gången idag som jag gått förbi en glasskiosk och inte varit sugen, men det var efter att ha suttit i en blåsig park på picknick i flera timmar. Stelfrusen!
SvaraRaderaDu behöver ingen rolls royce glassmaskin, du fixar ju alltid galant glass ändå ;D
SvaraRaderaDet där ser ju liiiite gott ut! :-) Tror nog verkligen jag måste önska mig en glassmaskin snart! :-)
SvaraRaderaMen tusan så god den där måste vara!
SvaraRaderaVilken fantastiskt glasstårta! Ser helt underbar ut.
SvaraRaderaåhhhh DRÄÄÄÄGGGEL.... gudars så gott..två av dom bästa smakerna :) MUMS!!!!!
SvaraRaderaVad vacker tårtan är! Låter otroligt god också.
SvaraRaderaMen du, om du fortsätter i den här stilen kommer du snart bli sponsrad av Nemox och få en egen maskin! :P Allt du gör låter så himla gott, och ser fantastiskt fint ut! Duktiga du :)
SvaraRaderaMmm, ser ut som en brudkrona!
SvaraRaderaDen skulle jag allt velat smaka!!
Gott det ser ut, dethär lockar till att baka en glasstårta! Det ska jag pröva, dock utan glassmaskin fortfarande.... :)
SvaraRaderaden skulle man gärna ta en eller helst två rejäla bitar av! :) ser otroligt god ut!
SvaraRaderaMen oj så gott det ser ut!! Vad har du för glassmaskin idag?
SvaraRaderaGud vad god den såg ut!! =)
SvaraRaderaSv: Åh vad bra då vet jag :) Tack snälla för att du svara på alla frågor =)Men hur förvarar du dom i frysen? I en kopp med plast över bara eller? Och har du dom en och en eller skriver du hur många äggvitor det är? Måste väl finnas något mer att baka av äggvitor är macarons och maränger? Du får hitta på något alldeles eget typ bröd med äggvitor :-)
Detta ser och låter ju supergott! Dock har jag aldrig ätit dessa kakor men anntar att de är goda? :)
SvaraRaderaIdag testar jag mej på vaniljgalss, hoppas på att lyckas idag :)
Shit, vad god den ser ut!!
SvaraRaderaEn riktigt glassbomb! Det här receptet ska jag spara :)
Åhh så fin! & Va god den ser ut!
SvaraRaderaOh herrejisses Amalia (eller rättare sagt; Linda!) vilken tårta! Tar du beställning, kan den fraktas ner till Skåne i början på juli utan att den smälter, tror du?
SvaraRaderaMums!
SvaraRaderamen jäklar vad läckert, jag älskar oreos :)
SvaraRaderaRebecka: Du måste köpa en glassmaskin :-)
SvaraRaderapia Lotta: Första gången jag gjorde glass testade jag det i receptboken, visste ju inte bättre :-), nu använder jag aldrig recept i den boken, glassen blir inte alls god när den är kallrörd som boken beskriver att man skall göra
Bakverk och annat: Ja det är synd att frysblocket måste frysas så lång tid, fast jag har en Philips och då slipper man iallafall frysa in hela bunken
Carina: Tack :-)
Linda Tack :-)
Alexandra: En glassmaskin är toppen :-)
Kaksmulan: Så tokgott :-)
Pernilla: :-)
Matarkivet: :-)
Ann-Sofi : Tack :-)
Tove: En glassmaskin är toppen :-)
Erika Skogly: Så gott :-)
Nadja: Tack
Erika- Bakglädje: Tavc, himla god :-)
Tulipan: :-)
Emma: Tack, Det vore inte helt fel :-)
Lill-Ingrid: Tack
Elisabet: Det får du allt ta och göra :-)
Annica: Så gott :-), två bitar har jag inga problem med att få ner :-)
Therese: En Philips HR2304, är kanonnöjd med den,
Milli: Förvarar äggvitorna i en burk med lock, skriver på hur många det är i , i gram oftast
Bullmamma: Du lyckas säkert bra med glassen idag, vaniljglass är alltid gott
Viktoria: Tack
Mårtenssons kök: Med massor av frysklampar kanske den inte smälter :-)
Karolina: :-)
Karin: Ja Oreos är så goda, helst de nya med mjölkchokladöverdrag
OMG!!! Vilken tårta! Du är grym!
SvaraRaderaMy godness du gör så smaskiga saker. :)
SvaraRaderaWow! Ser helt jättegott ut. Måste pröva nån gång!
SvaraRaderaMums så gott det verkar och ser ut!! Blir verkligen läskad av all glass du gör! Är helt tokig i glass - det går före många, många sötsaker för min del ;-) Håller med dig om att man kan äta glass året om =)
SvaraRaderaDen var inte illa den tårtan! :)
SvaraRaderaVilken fin tårta, men många moment. Jag håller med Dig...det är aldrig för kallt för glass! ;)
SvaraRaderaOj vilken skapelse! I det här hushållet gillar vi oreos skarpt, tror denna skulle gå hem. Eller jag menar, hur skulle den inte kunna göra det? :-D
SvaraRaderaYUM, vad den såg god ut!!! Vad hade man inte gett för en stor bit av en sån läcker tårta på en solig sommardag (eller varför inte en iskall vårdag också för den delen:)). Blir så sugen på glass nu!!!
SvaraRaderaTack allihopa för era kommentarer, åt allt en bit idag, fastän det inte var lördag :-)
SvaraRaderaOjoj, vilken fantastisk tårta!!!
SvaraRaderaWow vilken glasstårta! Men det verkar ju funka fint för dig utan den där maskinen men det blir kanske enklare!
SvaraRaderaVilken läcker tårta.. jätte fräck.. Glasstårta är underskattad.. Snyggt med färgerna
SvaraRaderaMor-Mia, Karin och Carola: Tack för era kommentarer
SvaraRaderaaaaah, farligt gott! Säger jag som sitter och snaskar Oreos just nu. :)
SvaraRaderaMattias: Tokgott, Oreokakor är så gott, har minioreos i skåpet kom jag på nu :-)
SvaraRadera