torsdag 19 maj 2011

Bryggarkaka

Bakade lite bröd igår, Bryggarkaka kallas de för, påminner om tekakor och de blev härligt luftiga, mjuka, fluffiga liksom, ja goda iallafall :-), kan tänka mig att de blir himla goda med lite brödkryddor i också. Receptet kommer från boken Nyttigheter och Njutningar.

Bryggarkaka
6 stycken a 300 gram

3,5 dl mjölk
3 dl filmjölk
75 gram (1 dl) farinsocker
100 gram (6 msk) rapsolja
40 gram jäst
15 gram (1 msk) salt
1050 gram (17,5 dl) vetemjöl

Gör så här:
  1. Blanda samman alla ingredienser. Knådas i assistent i 10 minuter
  2. Jäs övertäck i 1 timme.
  3. Väges till 300-grams bitar, som formas till runda bullar.
  4. Kavla ut till avlånga kakor, 4 mm tjocka.
  5. Lägges på plåt med bakplåtspapper.
  6. Jäs övertäck till dubbel storlek ca 30-45 minuter.
  7. Nagga dom och grädda i 250 grader i ca 5 minuter

13 kommentarer:

  1. Blir väldigt sugen. Vilken lyx med nybakt bröd!

    SvaraRadera
  2. oh, hur får du dem att se sådär goda ut? Vad sugen jag blev, måste absolut testa det här =D

    SvaraRadera
  3. Gillar att baka bröd. Det hrä receptet ska jag nog testa..:-)

    SvaraRadera
  4. Oj, så goda de ser ut att vara.. En med lite god ost eller leverpastej på och skivad färsk gurka och en kaffe..

    Ha det gott!! Milla

    SvaraRadera
  5. Vad du är duktig. Själv bakar jag nästan aldrig bröd.

    SvaraRadera
  6. Här har vi inte bakat bröd på alldeles för länge, har saknats både tid och inspiration... Brukar bli så när det blir finare väder ute av någon märklig anledning...:)

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  7. Man kan riktigt se hur fluffigt och gott de brödet är!! De hade jag gärna ätit till frukost denna lördagsmorgon :)

    SvaraRadera
  8. Sånna här har jag aldrig sett förut men dom ser väldigt goda ut! :) Är dom stora så att får dela dem i flera delar eller är dom i "portionsstorlek"? :)

    SvaraRadera
  9. Tack för era kommentarer, Hanna, dessa är stora så man måste dela på dom, ja gjorde de lika långa som en bakplåt, på längden alltså

    SvaraRadera