Bryggarkaka
6 stycken a 300 gram
3,5 dl mjölk
3 dl filmjölk
75 gram (1 dl) farinsocker
100 gram (6 msk) rapsolja
40 gram jäst
15 gram (1 msk) salt
1050 gram (17,5 dl) vetemjöl
Gör så här:
- Blanda samman alla ingredienser. Knådas i assistent i 10 minuter
- Jäs övertäck i 1 timme.
- Väges till 300-grams bitar, som formas till runda bullar.
- Kavla ut till avlånga kakor, 4 mm tjocka.
- Lägges på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs övertäck till dubbel storlek ca 30-45 minuter.
- Nagga dom och grädda i 250 grader i ca 5 minuter
Blir väldigt sugen. Vilken lyx med nybakt bröd!
SvaraRaderaDe ser riktigt goda ut!
SvaraRaderaoh, hur får du dem att se sådär goda ut? Vad sugen jag blev, måste absolut testa det här =D
SvaraRaderaGillar att baka bröd. Det hrä receptet ska jag nog testa..:-)
SvaraRaderaOj, så goda de ser ut att vara.. En med lite god ost eller leverpastej på och skivad färsk gurka och en kaffe..
SvaraRaderaHa det gott!! Milla
De ser riktigt goda ut!
SvaraRaderaVad du är duktig. Själv bakar jag nästan aldrig bröd.
SvaraRaderaVad fina de blev! :)
SvaraRaderaTack. =)
SvaraRaderaHär har vi inte bakat bröd på alldeles för länge, har saknats både tid och inspiration... Brukar bli så när det blir finare väder ute av någon märklig anledning...:)
SvaraRaderaHa en härlig helg!
Man kan riktigt se hur fluffigt och gott de brödet är!! De hade jag gärna ätit till frukost denna lördagsmorgon :)
SvaraRaderaSånna här har jag aldrig sett förut men dom ser väldigt goda ut! :) Är dom stora så att får dela dem i flera delar eller är dom i "portionsstorlek"? :)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, Hanna, dessa är stora så man måste dela på dom, ja gjorde de lika långa som en bakplåt, på längden alltså
SvaraRadera