Wienernougatglass
Blir runt 1 liter
2,5 dl standarmjölk, 3 %
150 gram socker
5 dl vispgrädde
En nypa salt
1 vaniljstång
6 äggulor
3/4 tsk vaniljextrakt, men det uteslöt jag
125 gram Wienernougat
Gör så här:
- Värm mjölken, sockret, salt och 2,5 dl vispgrädde i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg den och vaniljstången i den varma mjölkblandningen. Ställ kastrullen åt sida och låt den stå så i 30 minuter.
- Häll resternade 2,5 dl vispgrädde i en skål och lägg en sil över skålen.
- Vispa äggulorna fluffigt.
- Häll ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten, rör hela tiden. Häll tillbaka detta i kastrullen.
- Värm på svag värme under omrörning tills glassmeten tjocknar och uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte bli så varmt att det börjar koka, vi vill ju inte ha äggröra :-).
- Häll den varma mjölken genom silen ner i skålen med vispgrädde. Ta upp vaniljstången ur silen och lägg ner denna i glassmeten.
- Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad och ställ sedan i den i kylen, gärna över natten.
- Ta upp vaniljstången ur glassmeten och kör glassmeten enligt din glassmaskins instruktion. Smält under tiden wienernougaten. När glassen är helt klar så tar du 1/3 av glassen och lägger den i en form, häll på hälften av chokladen, lägg på 1/3 av glassmeten, resten av chokladen och sedan resten av glassen. Ställ in formen i frysen i några timmar för att stelna.
Åhhhh vad gott!
SvaraRaderaLåter väldigt smaskigt :)
SvaraRaderaLåter supergod tycker jag!! jag ha allt ingrediens som man kan göra och jag ska prova den snart hehe ;d
SvaraRaderaVad gott! Du kan ju snart starta en ren glassblogg med alla dina goda glassar :-)
SvaraRaderaJa en glassblogg: D Du gör ju massor av fantastisk glass.
SvaraRaderaDet där såg supergott ut!
SvaraRaderaJag är inte heller så förtjust i Wiendernougat men jag kan tänka mig att det blev gott i glass! Allt blir väl gott i glass?! :)
SvaraRaderaSer supersmarrigt ut :D
De ser ju jättesmaskigt ut!
SvaraRaderaMums! Det lät otroligt gott!
SvaraRaderaJag ar inte heller sa fortjust i wienernougat, men i glass ar det nog en annan femma! :)
SvaraRaderaHåller helt och hållet med, när är det dags att starta en glassblogg?
SvaraRaderaTack för era kommentarer, var så gott :-), ja en glassblogg vore nått det med all min glasstillverkning här i huset :-) , borde valt ett annat namn, cupcakes gör jag ju sällan :- Glassfluffan :-D
SvaraRaderaHar köpt lakritspulver, så lakritsglass står nog på tur eller kanske rabarberglass :-)
Nougat i glass är så gott tycker jag! Ser läckert ut!
SvaraRaderaMmmm, Winernougat är ju jättegott!!!! Älskar Sias variant på glassen men ska testa och göra egen nu när jag såg detta. Har också en gamal ask liggande. För det är "bra att ha" ;-)
SvaraRaderaÅåååh, vad gott!!
SvaraRaderaTycker absolut du ska öppna ett glasscafé med alla dina smarriga glassar! :)
Låter hur gott som helst. Ida provade vi GB´s nya noggerglass i 1/2 l paket.. Sjukt god var den.. Men inget går upp mot hemma gjord glass
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-)
SvaraRaderaDelikata recept: Ja nougatglass är gott
Louise: Den från SIA gillar jag med :-)
Annica: Ett glasscafé vore något det :-)
Carola: Har med testat den nya 1/2 liter glassen, Nogger, så tokgod :-), måste även testa deras nya lakritsglass/Pucko i 1/2 liters paket
Herregud vad jag blir sugen på glass nu när jag bläddrat igenom din blogg, Massa goda recept som jag bara mååste testa på :) Tack för inspirationen!
SvaraRaderaMarsipan freak: Ja här finns massa glass, imorgon kommer det recept på marsipanglass :-)
SvaraRaderaGud vad gott med egen hemlagad Glass!
SvaraRaderaHos mig kan ni hyra en mjukglassmaskin och göra äkta mjukglass hemma :)
Ni kan läsa mer på min hemsida:
http://www.bergamunken.se
eller på
http://www.hyramjukglass.n.nu
Glassiga hälsningar från
Andreas!