måndag 9 maj 2011

Tobleronekaka

Gjorde en tobleronekaka i helgen, den blev inte fullt så kladdig som jag hade hoppats att den skulle bli, den var lite för torr i kanterna, hade inne kakan i 20 minuter som det står i receptet, men 15 minuter hade nog varit mer lagom för att få en lite mer kladdigare variant, iofs så heter den ju tobleronekaka och inte tobleronekladdkaka, så det kanske skulle bli så, men för de som vill testa på att baka kakan så rekommenderar jag er att kolla kakan redan efter 15 minuter, eller kanske sänka temperaturen till 175 grader.

Glömde ju skriva det, den blev tokgod ändå :-)
200 g smör
200 g Toblerone
1 dl strösocker
1 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper över bottnen i en springform, 24 cm i diameter. 
  3. Smält smöret i en stor kastrull.Ta kastrullen från värmen och rör i hackad Toblerone. Rör tills den smält. 
  4. Tillsätt socker, råsocker och ägg, och vispa ihop till en smet.Sikta i vaniljsocker och mjöl, och blanda ihop. 
  5. Häll i formen och grädda i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Låt kakan kallna och toppa gärna med vispad grädde och grovt hackad Toblerone.

29 kommentarer:

  1. Ser hur god som helst ut i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Ser supergod ut i alla fall, oavsett om den var kladdig eller ej :D

    SvaraRadera
  3. Den lyder god og ser da perfekt ud.

    SvaraRadera
  4. Kladdig eller inte - den ser UNDERBAR ut!

    SvaraRadera
  5. Riktig gott de ser ut!!

    SvaraRadera
  6. Säkert hur gott som helst, torr eller kladdig!

    SvaraRadera
  7. Gud vad smarrigt!!! Du har så många härliga recept och man vill ju testa allt :). Den måste jag göra till mina goa arbetskamrater! Tack för alla godsaker du delar med dig av :). Har njutit av whoopie pie ikväll för första gången, yum! Ska testa att göra dem med glass emellan, kan nog bli gott :)

    SvaraRadera
  8. OJ vad gott det låter, måste ju bara testa det här :) Kan tänka mig att det är supersmarrigt!

    SvaraRadera
  9. Din ser MYCKET godare ut än de färdiga som kommit nu av almondy, och jag överdriver verkligen inte! Smakar säkert bra ändå, trots att den var lite okladdig =)

    SvaraRadera
  10. Älskar denna bloggen! Har tagit en massa tips o bra recept ifrån dej! fortsätt me den :D

    SvaraRadera
  11. Den ska jag absolut prova - ser grym ut som den är!

    SvaraRadera
  12. Det här ska jag prova snarast!

    SvaraRadera
  13. Jag tycker den ser jättegod ut, kladdig eller ej! :)

    SvaraRadera
  14. Å vad GOTT i massor det finns på din blogg hela tiden! Tobleronekaka MUMS det skulle nog bli en bra glass hos Mormor Magda! Ahlgrensbilar-glass låter som nåt som skulle gå hem hos barnen hur kul som helst ju!

    och glasstårtan, vad duktig du är!

    Tack för ditt fina inlägg hos mig, jag ser fram emot att få besök av dig framöver, kanske kan vi ha en dag när vi gör glass och fixar i fabriken! kram Angela

    SvaraRadera
  15. Gud så gott detta såg ut:D

    SvaraRadera
  16. Det där ser ju och lät bara så gott!!! Mmmmmmmmums!

    SvaraRadera
  17. Tobleronekaka hade min man verkligen älskat! Den ser supergod ut!

    SvaraRadera
  18. Men jisses så god den ser ut!
    Detta recepetet sparas för att testas, helt klart :)

    Trevlig Torsdag

    SvaraRadera
  19. Tack allihopa för era kommentarer :-), ja tokgott var det iallafall, himla gott med grädde till

    Angela: Ja Ahlgrens bilarglass är väldigt barnvänligt, toksöt :-), en dag i glassfabriken låter kul :-)

    SvaraRadera
  20. gud vad mycket gott du fixar fram!

    SvaraRadera
  21. Ja, det här ser också väldig, väldigt gott ut!

    SvaraRadera