torsdag 5 maj 2011

Ahlgrens bilarglass

När jag gjorde fluff till tårtorna för ett tag sedan blev jag himla sugen på att testa om Ahlgrens bilar funkade att använda i glass, var lite rädd för att glassmeten efter att den blivit kall, skulle bli till en enda stor geléklump då bilarna innehåller mycket gelatin, visst blev glassmeten lite tjockare än normalt, jag lät den inte tjockna till sig i kylen över natten utan körde den i glassmaskinen så fort den var kall  och det funkade fint, fint att köra den i glassmaskinen,  glassen blev tokgod, ja lite väl söt kanske då jag tog i 1,5 dl socker av misstag, 1 dl hade räckt gott och väl då bilarna är så söta i sig, glassen blev liksom lite lenare i konsistensen, inte alls geléaktig. Undra vad jag skall testa för godis nästa gång :-) : Såg förresten att Ahlgrens bilar, har kommit som Ahlgrens husvagnar med fruxosmak, de måste jag testa.

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk, 3 %
1 msk glykos (Går att utesluta)
6 äggulor
1 dl socker
1 påse Ahlgrens bilar, min var på 160 gram

Gör så här:
  1. Blanda grädde, mjölk och  glukos i en kastrull, låt detta koka upp och ställ detta åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt.
  3. Vispa  ner grädd/mjölkblandningen i äggsmeten, se till att röra hela tiden.
  4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, häll i Ahlgrens bilar och låt detta sjuda tills på svag värme under omrörning  tills bilarna smält helt och glassmeten  uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka.
  5. Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad
  6. Kör glassen i glassmaskinen så fort den blivit helt kall
  7. Häll upp den i en burk och ställ i den i frysen några timmar.

24 kommentarer:

  1. det låter ju jättegott! du har nog kommit på något revolutionerande, snart ser vi glass med godissmak i varenda hylla i affären :)

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott! Det där får jag testa nu när jag äntligen har en glassmaskin!

    SvaraRadera
  3. Så gott, en glass för alla godisråttor!
    Ha en härlig helg,
    Anki o Håkan

    SvaraRadera
  4. Godisglass :) Låter gott!

    SvaraRadera
  5. Ohh den måste jag prova. Kommer att gå hem hos min algrens bilar tokige sambo :)

    SvaraRadera
  6. Men vilken rolig glass :) Låter supergott! Trevlig glasshelg!

    SvaraRadera
  7. Låter som en glass jag bara måste göra, både man och barn är väldigt förtjusta i ahlgrens bilar!

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  8. Vad spännande med godisglass. :-)

    SvaraRadera
  9. Kul att testa nya glassorter!

    SvaraRadera
  10. Svårt att föreställa sig hur det smakar, men det lär ju vara gott! :)

    SvaraRadera
  11. gud vad gott det låter! men du, husvagnarna var inget vidare om du frågar mig. de vanliga bilarna är myyycket godare :D

    SvaraRadera
  12. Vilken kul idé! Ser fram emot att se vad du hittar på härnäst med glassmaskinen!

    SvaraRadera
  13. aah men va gott de såg ut!

    SvaraRadera
  14. Vilken bra idé, fina pastellfärger med bilarna dessutom!

    SvaraRadera
  15. Mumsigt!
    sv: ja det lär vara supergott! =)

    SvaraRadera
  16. Vilken gott glass du har gjort!!

    SvaraRadera
  17. Det lät gott, älskar Ahlgrens bilar!! Testade att göra cakepops med bilfluff och det var supersmarrigt :). Man kanske skulle skaffa sig en glassmaskin så man kan göra sådan god glass! :)

    SvaraRadera
  18. Åh va gott :)
    Jag testade att göra glass av Zoo godis förra sommaren och det blev jätte gott!!

    http://veronica-bakar.blogspot.com/

    SvaraRadera
  19. ååå..jag som älskar ahlgrens bilar och nu limosinerna.. Köper dem jämt i lösvikt. Och jag älskar dina glassrecept.. Detta skall jag testa

    SvaraRadera
  20. Detta lät ju hur smarrigt som helst =)
    Och husvagnarna är helt fantastiskt goda :D Så det kan nog bli gott :)

    SvaraRadera
  21. Åh, vad gott det lät. Jag har gjort ahlgrensbilarfluff till en tårta och det var supergott, kan tänka mig att glassen också smakar. Senast provade jag att göra fluff på turkisk peppar, det blev tokgott. Det hade nog varit gott som glass också.. ;)

    SvaraRadera
  22. Vad det låter gott! Borde jag testa nångång! :)

    SvaraRadera
  23. Kikar inom bara för att tacka för gårdagens gratulationer i vårt kök. Ja, det var ett lite annorlunda ställe i alla fall att slå till på:)

    SvaraRadera
  24. Tack allihopa för era kommentarer, gott var det :-), men lite för söt pga av att jag hade i för mycket socker, glömmer ju bort att bilarna redan är fulla med socker :-), Zoogodisar måste jag testa att använda

    SvaraRadera