Ja vill ni göra egna macarons så tycker jag att detta recept fungerar bra, det är inte alls så krångligt som det först kanske verkar :-), men en kökstermometer är ett måste i just detta recept.
Sedan så fyllde jag macarons med jordgubbsmörkräm
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
3 msk jordgubbsylt
Ev lite röd pastafärg/karamellfärg
Gör så här:
- Vispa smör och florsocker vitt och pösigt.
- Vispa ner äggulan och jordgubbsylt.
- Färga ev med lite röd pastafärg.
- Låt den ev vila i kylen en stund om den är för mjuk att spritsa ut.
Åh, de var flotte! Høres veldig gode ut også.
SvaraRaderaM:)
Oj, oj, oj så mycket gott du gör... Du har ju din affärsidé klar. Cupcakefluffans glass och macaroons. Jag är en självskriven kund ;)
SvaraRaderaDu måste ha en jättefrysbox eller så äter ni otroliga mängder glass men med tanke på hur gott det ser ut så tror jag den går åt snabbt.
Vilken underbar färg, så perfekt till påsk!
SvaraRaderaåh, vad jag är sugen på att prova att göra macarons! Får införskaffa en kökstermometer och en mandelkvarn snarast! Dina ser fantastiska ut =)
SvaraRaderaVilka vackra macarons. Jag har ännu inte vågat mig på dessa otroligt söta bakverk än.
SvaraRaderaSå vackra, helt perfekta blev de ju! Och rosa måste nog vara den bästa färgen på macarons. :-)
SvaraRaderapå tal om påsk och macaroons.. tror det var förra påsken jag gjorde macaroons sist... totalt kommit av mig. Får väl så småningom ta mig i kragen :P
SvaraRaderaÅ du.. jädrans i gatan vad fina dom blev... MUMS!!!
Ljuvliga! Ser grymt proffsiga ut! :)
SvaraRaderaJättefina! Det är ju så gott med makroner! Lite trixiga att få snygga med du har lyckats perfekt. Gott med jordgubbsmak!
SvaraRaderaGud så fina, de ser helt perfekta ut!! Tänkte göra macarons snart igen, kanske borde prova det här receptet då! :)
SvaraRaderammm gott! Jag funderar med på att göra det till påsk :)
SvaraRaderaÅh så fina! måste prova att baka macaroons snart :)
SvaraRaderaUnderbart fina!!
SvaraRaderaSå fina de blev, precis som köpta!
SvaraRaderaåh, de ser ju alldeles fantastiska ut!
SvaraRaderaSå söta! Nu ska jag också ge mig på att testa varianten med sockerlag för jag är inte nöjd med hur smeten blir när man kör "vanligt". Så får vi se om mina blir i närheten så bar som dina.
SvaraRaderaJättefina macarons! Måste också snart göra de igen, de är ju så himla söta=) De får bli nästa lediga dag=)
SvaraRaderaMonica: Tack :-)
SvaraRaderaKalsmulan: Cupcakefluffans glass och macaroons, det vore något det :-), ja och som tur är har vi en frysbox, fast glassen blir inte så långvarig här ändå :-)
Mårtenssons kök: tack :-)
Alexandra: Gör det och hittar du färdigt mandelmjöl går det ännu smidigare
Bakverk och annat: Testa detta recept som jag använder, det brukar blir bra för de flesta som testat det
Tove: Gillar rosa macarons, fast jag måste nog ta och testa en ny färg nästa gång :-) och smak förstås
Tulipan: Ja det är ju ett år sedan sist nu, dags att göra nya macarons :-)
Jenkki: Tack :-)
Carina: Tack :-)
Pernilla: Testa detta recept, det brukar bli bra
Bullmamma: :-)
Elisabet: Tack :-)
Matarkivet: Tack :-)
Bland muffins och pelargoner: Tack :-)
Charlotta: Tack :-)
Louise: Tack, testa detta recept, det funkar alltid för mig :-)
Sanna: Tack :-)
Muuuuumms!
SvaraRaderaDe blev jättefina! verkar väldigt goda med!
SvaraRaderaDet är dom finaste macarons jag nånsin sett!
SvaraRaderaWow så läckra dom ser ut! Jag önskar jag hade den där talangen inom bakning :-) Ha en skön helg! Kram Karin
SvaraRaderaJen: :-)
SvaraRaderaLinda: Tack, himla goda :-)
Emelie: Tack :-)
Ensmakavkarin: Tack :-)
Såååå snygga! Fy tusan va du är duktig!!! Trevlig helg! Kram Anna
SvaraRaderaSå fina det blev, älskar iof allt som är rosa, så jag var inte så svårflörtad här ;)
SvaraRaderaVilka praktexemplar! Supersnygga!! Ha en fortsatt jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaHimlans vad fina de är, för fina för ätas upp.
SvaraRaderaMacarons är ju sådan söta bakverk. Dina ser helt perfekta ut!
SvaraRaderatack för din fina kommentar. dina macarons blev ju helt perfekta, du är så duktig.
SvaraRaderadu som kan mycket om surdeg, kan man göra surdeg på mandelmjöl? hade varit kul om du visste <3 kramisar
Åh vad jämna o fina!! Kanske vågar testa ditt recept med sockerlag...
SvaraRadera// Linda
Vilken fantastisk yta!!! Wow - grymt jobbat, skitsnygga.
SvaraRaderaÅå dom var ju hur fina som helst!!! :)
SvaraRaderaTack allihopa för era fina kommentarer, det glädjer mig alltid :-)
SvaraRaderaSer helt underbar ut! :D
SvaraRaderaåh va fina!!
SvaraRaderaKarin och Evelina: tack :-)
SvaraRaderaO Linda jag kan bara drömma om såna fina macarons!
SvaraRaderaWow du har verkligen fått dem snygga!
SvaraRaderaHar förresten lagt en länk till dig från vår länksida!
MMCakeDesign: Men du gör de mest underbara tårtor :-)
SvaraRaderaMillan: Tack och vad kul att ni vill länka till mig, det gör mig himla glad :-), skall se till att lägga upp en favoritlista över mina favorit matbloggar, där hamnar ni :-)
så fina! jag måste baka macarons någon gång.
SvaraRaderaMikaela: Tack,, du måste prova att göra macarons, det är himla gott :-)
SvaraRaderaHejsan! Jag har gjort macarons en gång tidigare och dom blev sådär, men efter att jag har fikat macarons på ett cafe vill jag testa att göra mina egna. Så du har ju bakat dom ett antal gånger jag undrar om du har nå extra tips du jämt tänker på som inte står i receptet. Också undrar jag om det stämmer att dom verkligen ska vila på en plåt i en halvtimma innan de ska in i ugnen. // Madde
SvaraRaderaMadde: Jo det är viktigt att de står minst 30 minuter för då torkar de på ytan och risken för att de spricker i ugnen minskar, annars kommer jag nog inte på några speciella knep, receptet med sockerlag är det som funkar bäst för mig och ger snyggast macarons
SvaraRaderaDet funkade jättebra men det konstiga på den första plåten var att två macroner sprack fast det hade stått i en halvtimma, men dom fick bli små provsmakisar istället. :)
SvaraRaderaDet blev jättegott, det var mitt andra försök och jag är helnöjd, jag färgade mina rosa och hade i hallonessens och i dom gjorde jag smörkräm med hallonsylt och essens, mycket gott. :)
Madde: Kul att andra plåten blev bra, ja macarons är inte helt lätt att göra, låter gott med hallonsmak på dom, har en massa äggvitor i kylen, kanske dags att göra lite macarons :-)
SvaraRaderaJa gör det, det är så gott. Fast som tur var var det ju bara två som sprack. :)
SvaraRaderaHejsan! Jag tänkte fråga några frågor bara lite snabbt, hur många grader på ugnen och hur länge ska dom vara inne? Samt hur många macarons blir det ungefär?
SvaraRadera