onsdag 23 mars 2011

Macarons med jordgubbsfyllning

Var ett tag sedan jag gjorde macarons nu och då det blir en hel del äggvitor över när jag gör glass så passade det utmärkt att göra just lite macarons just idag, körde på ett säkert kort med ett recept som brukar funka bra för mig, dvs det med sockerlag. Fyllde de sedan med lite härlig jordgubbssmörkräm. Måste se till att köpa hem lite gul pastafärg så att jag kan göra lite macarons inför påsk med någon fräsch syrlig fyllning. Kanske med lite passionsfrukt eller citron i fyllningen.

Ja vill ni göra egna macarons så tycker jag att detta recept fungerar bra, det är inte alls så krångligt som det först kanske verkar :-), men en kökstermometer är ett måste i just detta recept.

Sedan så fyllde jag macarons med jordgubbsmörkräm
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
3 msk jordgubbsylt
Ev lite röd pastafärg/karamellfärg

Gör så här:
  1. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa ner äggulan och jordgubbsylt.
  3. Färga ev med lite röd pastafärg.
  4. Låt den ev vila i kylen en stund om den är för mjuk att spritsa ut.

47 kommentarer:

  1. Åh, de var flotte! Høres veldig gode ut også.

    M:)

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj så mycket gott du gör... Du har ju din affärsidé klar. Cupcakefluffans glass och macaroons. Jag är en självskriven kund ;)
    Du måste ha en jättefrysbox eller så äter ni otroliga mängder glass men med tanke på hur gott det ser ut så tror jag den går åt snabbt.

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar färg, så perfekt till påsk!

    SvaraRadera
  4. åh, vad jag är sugen på att prova att göra macarons! Får införskaffa en kökstermometer och en mandelkvarn snarast! Dina ser fantastiska ut =)

    SvaraRadera
  5. Vilka vackra macarons. Jag har ännu inte vågat mig på dessa otroligt söta bakverk än.

    SvaraRadera
  6. Så vackra, helt perfekta blev de ju! Och rosa måste nog vara den bästa färgen på macarons. :-)

    SvaraRadera
  7. på tal om påsk och macaroons.. tror det var förra påsken jag gjorde macaroons sist... totalt kommit av mig. Får väl så småningom ta mig i kragen :P

    Å du.. jädrans i gatan vad fina dom blev... MUMS!!!

    SvaraRadera
  8. Ljuvliga! Ser grymt proffsiga ut! :)

    SvaraRadera
  9. Jättefina! Det är ju så gott med makroner! Lite trixiga att få snygga med du har lyckats perfekt. Gott med jordgubbsmak!

    SvaraRadera
  10. Gud så fina, de ser helt perfekta ut!! Tänkte göra macarons snart igen, kanske borde prova det här receptet då! :)

    SvaraRadera
  11. mmm gott! Jag funderar med på att göra det till påsk :)

    SvaraRadera
  12. Åh så fina! måste prova att baka macaroons snart :)

    SvaraRadera
  13. Underbart fina!!

    SvaraRadera
  14. åh, de ser ju alldeles fantastiska ut!

    SvaraRadera
  15. Så söta! Nu ska jag också ge mig på att testa varianten med sockerlag för jag är inte nöjd med hur smeten blir när man kör "vanligt". Så får vi se om mina blir i närheten så bar som dina.

    SvaraRadera
  16. Jättefina macarons! Måste också snart göra de igen, de är ju så himla söta=) De får bli nästa lediga dag=)

    SvaraRadera
  17. Monica: Tack :-)

    Kalsmulan: Cupcakefluffans glass och macaroons, det vore något det :-), ja och som tur är har vi en frysbox, fast glassen blir inte så långvarig här ändå :-)


    Mårtenssons kök: tack :-)

    Alexandra: Gör det och hittar du färdigt mandelmjöl går det ännu smidigare

    Bakverk och annat: Testa detta recept som jag använder, det brukar blir bra för de flesta som testat det

    Tove: Gillar rosa macarons, fast jag måste nog ta och testa en ny färg nästa gång :-) och smak förstås

    Tulipan: Ja det är ju ett år sedan sist nu, dags att göra nya macarons :-)

    Jenkki: Tack :-)

    Carina: Tack :-)

    Pernilla: Testa detta recept, det brukar bli bra

    Bullmamma: :-)

    Elisabet: Tack :-)

    Matarkivet: Tack :-)

    Bland muffins och pelargoner: Tack :-)

    Charlotta: Tack :-)

    Louise: Tack, testa detta recept, det funkar alltid för mig :-)

    Sanna: Tack :-)

    SvaraRadera
  18. De blev jättefina! verkar väldigt goda med!

    SvaraRadera
  19. Det är dom finaste macarons jag nånsin sett!

    SvaraRadera
  20. Wow så läckra dom ser ut! Jag önskar jag hade den där talangen inom bakning :-) Ha en skön helg! Kram Karin

    SvaraRadera
  21. Jen: :-)
    Linda: Tack, himla goda :-)
    Emelie: Tack :-)
    Ensmakavkarin: Tack :-)

    SvaraRadera
  22. Såååå snygga! Fy tusan va du är duktig!!! Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera
  23. Så fina det blev, älskar iof allt som är rosa, så jag var inte så svårflörtad här ;)

    SvaraRadera
  24. Vilka praktexemplar! Supersnygga!! Ha en fortsatt jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  25. Himlans vad fina de är, för fina för ätas upp.

    SvaraRadera
  26. Macarons är ju sådan söta bakverk. Dina ser helt perfekta ut!

    SvaraRadera
  27. tack för din fina kommentar. dina macarons blev ju helt perfekta, du är så duktig.

    du som kan mycket om surdeg, kan man göra surdeg på mandelmjöl? hade varit kul om du visste <3 kramisar

    SvaraRadera
  28. Åh vad jämna o fina!! Kanske vågar testa ditt recept med sockerlag...

    // Linda

    SvaraRadera
  29. Vilken fantastisk yta!!! Wow - grymt jobbat, skitsnygga.

    SvaraRadera
  30. Åå dom var ju hur fina som helst!!! :)

    SvaraRadera
  31. Tack allihopa för era fina kommentarer, det glädjer mig alltid :-)

    SvaraRadera
  32. O Linda jag kan bara drömma om såna fina macarons!

    SvaraRadera
  33. Wow du har verkligen fått dem snygga!

    Har förresten lagt en länk till dig från vår länksida!

    SvaraRadera
  34. MMCakeDesign: Men du gör de mest underbara tårtor :-)

    Millan: Tack och vad kul att ni vill länka till mig, det gör mig himla glad :-), skall se till att lägga upp en favoritlista över mina favorit matbloggar, där hamnar ni :-)

    SvaraRadera
  35. så fina! jag måste baka macarons någon gång.

    SvaraRadera
  36. Mikaela: Tack,, du måste prova att göra macarons, det är himla gott :-)

    SvaraRadera
  37. Hejsan! Jag har gjort macarons en gång tidigare och dom blev sådär, men efter att jag har fikat macarons på ett cafe vill jag testa att göra mina egna. Så du har ju bakat dom ett antal gånger jag undrar om du har nå extra tips du jämt tänker på som inte står i receptet. Också undrar jag om det stämmer att dom verkligen ska vila på en plåt i en halvtimma innan de ska in i ugnen. // Madde

    SvaraRadera
  38. Madde: Jo det är viktigt att de står minst 30 minuter för då torkar de på ytan och risken för att de spricker i ugnen minskar, annars kommer jag nog inte på några speciella knep, receptet med sockerlag är det som funkar bäst för mig och ger snyggast macarons

    SvaraRadera
  39. Det funkade jättebra men det konstiga på den första plåten var att två macroner sprack fast det hade stått i en halvtimma, men dom fick bli små provsmakisar istället. :)
    Det blev jättegott, det var mitt andra försök och jag är helnöjd, jag färgade mina rosa och hade i hallonessens och i dom gjorde jag smörkräm med hallonsylt och essens, mycket gott. :)

    SvaraRadera
  40. Madde: Kul att andra plåten blev bra, ja macarons är inte helt lätt att göra, låter gott med hallonsmak på dom, har en massa äggvitor i kylen, kanske dags att göra lite macarons :-)

    SvaraRadera
  41. Ja gör det, det är så gott. Fast som tur var var det ju bara två som sprack. :)

    SvaraRadera
  42. Hejsan! Jag tänkte fråga några frågor bara lite snabbt, hur många grader på ugnen och hur länge ska dom vara inne? Samt hur många macarons blir det ungefär?

    SvaraRadera