Fudgeglass
5 dl grädde
1 vaniljstång
1 msk glukos
1 dl socker
6 äggulor
Vit chokladfudge
Gör så här:
- Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg i stången och fröna tillsammans med vispgrädde och glukos i en kastrull. Låt detta koka upp och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten.
- För att göra glass i frysen: Blanda ner finhackad fudge i glassmeten. Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. När glassen nästan är klar, runt 5 minuter kvar, så häller du ner finhackade fudge, ta lite i taget så att fudgen inte riskerar att lägga sig som en stor klump.Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar
Åhå vad gott! Vaniljglass med kola var det sista jag tänkte på innan jag somnade inatt! ;)
SvaraRaderaDet där lät gott! Skulle passa mej perfekt!
SvaraRaderaJag skulle med vilja göra mej lite glass emd kaksmulor i.
Gör du din glass med elvisp?
Fudge glass ska jag absolut testa! älskar maxis vaniljfudge i lösvikt så ska ta dem i denna :)! Jag har frågat innan men vet inte om det kommit fram till dig, hur många liter blir detta receptet och dina övriga glassar alt gram?
SvaraRaderaMVH
Malin J
Sandra: :-)
SvaraRaderaSara: Glass med kaksmulor är himla gott, tex oreokakor, brukar göra min glass i glassmaskinen, men äggsmeten vispar jag med elvisp och när glassmeten är i kastrullen med en vanlig visp
Anonym. Förlåt att jag inte svarat, skall genast mäta hur mycket glass det blir nästa gång jag gör glass och kanske väga den innan jag blandar i tex fudgen, så man vet hur mycket själva grundreceptet på glassmet väger
Åh va gott!
SvaraRaderaÄnnu en glassort som låter supergod! :)
SvaraRaderaååh va spännande!
SvaraRaderaÅååh vad gott det låter, är banrsligt förtjust i fudge, i alla dess smaker. Min favorit är nog vaniljfudge som man kan köpa i lösvikt på ICA faktiskt...
SvaraRaderaÄr inte snobbig i mitt sötsaks-val ;)
Nej nu blir till att göra glass snart. Blir så sugen varje gång jag läser om dina glassar har en glassmaskin som jag inte använt på länge.
SvaraRaderanyfiken på hur många liter det blir med :)! //Malin
SvaraRaderaFudge i alla dess former är underbart gott! Kan bara vara un urgod glass!
SvaraRaderaJo men, när kommer du hit och gör glass i vår maskin? Själva får vi inte tummarna loss verkar det som!
SvaraRaderaHa en härligt glassig helg,
Anki o Håkan
Härligt! kul att du gör så mycket spännande glass!
SvaraRaderaDen glassen har jag en kompis som skulle älska! Själv är jag itne så jättefötjust i fudge och kolasmak, men gud vad den ser god ut..! Får ta och göra en bytta till min väninna, helt enkelt. :)
SvaraRaderagott! låter som en riktig höjdarglass.
SvaraRaderaMin glassmaskin surrar i köket. Blir daimglass...
SvaraRaderaJag tycker verkligen att du ska testa att göra egna biskvier (:
SvaraRaderaJaha, vaniljfudge gillar jag så den här glassen skulle passa mig perfekt.
SvaraRaderaDu, är det inte dax för dig att skriva en glassbok?
Kram!
Ingrid
Oj oj oj... Vilken glass!
SvaraRaderaTack för era kommentarer och Li, Lonka vaniljfudgen som finns land lösgodiset tokälskar jag, äter de varje helg och tröttnar aldrig på dom :-).
SvaraRaderaMårtensson, :-)
Lill-Ingrid: Kanske skulle ta och skriva en glassbok i framtiden :-)
Åh du med dina glassar :) Jag är helt såld på de flesta! När ska du bjuda in på glassparty? ;)
SvaraRadera