16 stycken
2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
2 st äggulor
7 dl vetemjöl
1 krm salt
¾ tsk hjorthornssalt
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
Fyllning
5 msk vaniljsocker
100 g smör, rumsvarmt
Garnering
Smör, smält
Strösocker
Gör så här
- Värm mjölken till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
- Tillsätt äggulor, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt.
- Rör ner smör, socker och resten av mjölet.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg.
- Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
- Arbeta degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en 40 x 40 cm stor kaka.
- Blanda vaniljsocker och smör.
- Bred på hälften av fyllningen över vardera kakan.
- Vik över halva kakan och skär varje kaka i 8 remsor.
- Vrid remsorna och forma till kringlor.Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt.Gör likadant med resten av degen.
- Jäs kringlorna i 30 minuter.
- Grädda dem i 225 grader i 8–10 minuter.
- Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i socker.Om du ska frysa bullarna garnerar du dem i samband med serveringen.
ååååh, vad gott :) vaniljkringlor och vaniljbullar är in princip det enda som smakar vanilj som jag tycker om, men det tycker jag om jättemycket!
SvaraRaderaOj, vilka kringlor! Dessa hade mina barn gärna mumsat i sig.
SvaraRaderaMmm, ser jättegott ut. Och vad fina. Dom här har du ju fått till snurren fint på :-)
SvaraRaderaÅh..den där är min favorit!! hur gott som helt de ser ut ;d
SvaraRaderaoh wow, de ser helt oemotståndliga ut *mums*
SvaraRaderaÅå, så goda de såg ut. Har ett sockerkringlerecept jag tänkt prova. Får kanske jämföra dessa och se vilket som är bäst?! Oj, nu blev jag riktit hungrig.
SvaraRaderaMen ååh, vad gott det ser ut! Ni blev jag sugen på att baka kringlor jag med :)
SvaraRaderaOjojoj! Vad gott!
SvaraRaderaSå underbart goda de ser ut!
SvaraRaderaMums!
SvaraRaderaMmm, det där såg inte helt fel ut!
SvaraRaderaTack för era kommentarer, Ha en fortsatt härlig helg allihopa :-)
SvaraRaderaÅåå så gott med sockerkringlor! Ni tävlade väl om vem som kunde låta bli att slicka sig om läpparna medans ni åt? :)
SvaraRaderaSer supergott, liksom allt annat du gör. Tack för kommentarerna på min blogg!!
SvaraRaderagud vad gott! jag har bakat så hemskt mycket bullar de senaste åren men jag har faktiskt aldrig testat sockerbullar/kringlor. dags för en ändring tror jag bestämt!
SvaraRaderaguuud så goda de såg ut=)
SvaraRaderaOj, så gott!
SvaraRaderaHåller med alla ovan, så gott!
SvaraRaderaTack för era kommentarer :-)
SvaraRaderawow, ser gott ut!
SvaraRaderaLjuvliga!
SvaraRaderaÅh, det där ser ju jättegott ut!
SvaraRaderavad goda de ser ut, du gör verkligen grymma bakverk!
SvaraRaderaCharlotta: :-)
SvaraRaderaFrostrosor: Tack :-)
Caroline: Himla gott :-)
Karin: Tack :-)
Åh vad goda de ser ut! Vilken fin form du får till också :) Hjorthornssalt brukar tillföra det där lilla extra :) Det här receptet ska sparas! Och sen ska jag baka det när det blir lite varmare, ta en filt och ha picknick i solskenet! :)
SvaraRaderaEmma: Tack, så härligt det låter med picknick :-)
SvaraRadera