Ja, jag fick ju hem smakprov på Lindts nya choklad, Lindt Creation Mint Supreme, den passade perfekt att hacka ner i chokladsmeten, så gott . Ja och chokladen är tokgod att äta som den är :-), gillar mörk choklad med mint så den passar mig utmärkt, sedan gillar jag att mintfyllningen inte är rinnande utan i fast form, mycket godare så. Den här chokladen lär jag äta igen :-). Den är ju fylld med krämig vit tryffel och mjuk mintkräm, men jag känner inte så mycket smak av just tryffel utan minten tar över smaken, men det gör inget, för det är just minten som gör den så god.
Ja och de tjusiga muffinsformarna finns att köpa hos Kalasform, ja eller inte direkt hos dom utan hos deras återförsäljare. De har så mycket fina muffinsformar, tokgillar deras muminkollektion.
Chokladmuffins
2 ägg
200 gram strösocker
130 gram mjöl
50 gram kakao
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1 1/2 dl mjölk
1/4 tsk vaniljessesns
160 gram smör, smält
120 gram mörk choklad, grovt hackad, jag använde Lindts Creation Mint
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa socker och ägg riktigt vitt och luftig med en elvisp
- Sikta ned och blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
- Blanda mjölk och vaniljessens i en annan bunke.
- Vispa växelvis ner de två blandningarna i äggsmeten. Vispa tills allt blivit väl blandat.
- Rör ner det smälta smöret och blanda ordentlig med en träsked och rör tills sist ner chokladhacket.
- Fördela smeten i 12 pappersformar, ställ gärna pappersformarna i en muffinsplåt så håller de formen bättre, fyll till 2/3.
- Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Det skall inte fastna något på en provsticka som stickas ned i mitten.
- Låt dom svalna på galler under bakduk
- Låt muffinsen bli helt kalla och spritsa sedan mintfrosting på och dekorera med valfria dekorationer.
De ser ju döläckra ut, kombon mint och choklad är ju så himla gott!!
SvaraRaderaVad gott med mint! Jag stod och tittade på den boken häromdagen, kanske skulle köpt den!
SvaraRaderadet såg gott ut och formarna var hur fina som helst!
SvaraRaderaOj oj, det låter hur gott som helst det där! :-)
SvaraRaderaOj så fina! Kul med fina bakböcker att inspireras av!
SvaraRaderaVilken snygging! Ser så leckert ut.
SvaraRaderaSå fina! Det enda jag tycker är trist med alla fina muffinsformar är att de fina motiven syns så dåligt när de är fyllda. Visst kan man använda 2, men roligast vore om de förblev lika fina efter de är fyllda.
SvaraRaderaSå fina! Lite kul att vi båda bakade ur den boken = ) den är verkligen helt fatastisk! Sååå goda och lättbakade recept
SvaraRaderaJag är super dålig på cupcakes så nu får de nog bli av!
SvaraRaderaSer ju verkligen gott ut!
SvaraRaderaDock har jag lite svårt för mint men skulle vara roligt att testa hur det smakar :)
choklad och mint är en väldigt god kombination, så jag kan tänka mej att dina fina cuppisar blev jättegoda! Underbar färg på frostingen!
SvaraRaderaTack för era kommentarer, ja kan inte annat än hålla med dig Remsan, det är synd när muffinsformarnas motiv många gånger blir dåliga efter gräddning,
SvaraRaderasv: Ja, lemon curd smakar verkligen sommar. Helt underbart på smörgåsen på morgonen! ;)
SvaraRaderaojoj vad fin! Skulle också vilja testa men vet inte om jag har tålamodet haha :)
SvaraRaderaÅ så gott, jag blir som vanligt supersugen när jag går in på din sida!
SvaraRaderaoch tack för boktipset!
kram angela
De ser verkligen goda ut!
SvaraRaderaOj, så fina!
SvaraRadera