söndag 20 mars 2011

Chokladcupcakes och Lindts choklad

Köpte en alldeles underbar bakbok för ett tag sedan "Lyxiga cupcakes och läckra kakor" Bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London, har aldrig ätit deras cupcakes men de lär vara himla delikata :-) ,  först ut ur boken blev att testa deras chokladmuffins.  Muffinsen dekorerades med en riktigt mumsig mintfrosting, den passar perfekt ihop med chokladmuffinsen.

Ja, jag fick ju hem smakprov på Lindts nya choklad, Lindt Creation Mint Supreme, den passade perfekt att hacka ner i chokladsmeten, så gott . Ja och chokladen är tokgod att äta som den är :-), gillar mörk choklad med mint så den passar mig utmärkt, sedan gillar jag att mintfyllningen inte är rinnande utan i fast form, mycket godare så. Den här chokladen lär jag äta igen :-). Den är ju fylld med krämig vit tryffel och mjuk mintkräm, men jag känner inte så mycket smak av just tryffel utan minten tar över smaken, men det gör inget, för det är just minten som gör den så god.

Ja och de tjusiga  muffinsformarna finns att köpa hos  Kalasform, ja eller inte direkt hos dom utan hos deras återförsäljare. De har så mycket fina muffinsformar, tokgillar deras muminkollektion.

Chokladmuffins
2 ägg
200 gram strösocker
130 gram mjöl
50 gram kakao
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1 1/2 dl mjölk
1/4 tsk vaniljessesns
160 gram smör, smält
120 gram mörk choklad, grovt hackad, jag använde Lindts Creation Mint

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa socker och ägg riktigt vitt och luftig med en elvisp
  3. Sikta ned och blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Blanda mjölk och vaniljessens i en annan bunke.
  5. Vispa växelvis ner de två blandningarna i äggsmeten. Vispa tills allt blivit väl blandat.
  6. Rör ner det smälta smöret och blanda ordentlig med en träsked och rör tills sist ner chokladhacket.
  7. Fördela smeten i 12 pappersformar, ställ gärna pappersformarna i en muffinsplåt så håller de formen bättre, fyll till 2/3.
  8. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Det skall inte fastna något på en provsticka som stickas ned i mitten.
  9. Låt dom svalna på galler under bakduk
  10. Låt muffinsen bli helt kalla och spritsa sedan mintfrosting på och dekorera med valfria dekorationer.

17 kommentarer:

  1. De ser ju döläckra ut, kombon mint och choklad är ju så himla gott!!

    SvaraRadera
  2. Vad gott med mint! Jag stod och tittade på den boken häromdagen, kanske skulle köpt den!

    SvaraRadera
  3. det såg gott ut och formarna var hur fina som helst!

    SvaraRadera
  4. Oj oj, det låter hur gott som helst det där! :-)

    SvaraRadera
  5. Oj så fina! Kul med fina bakböcker att inspireras av!

    SvaraRadera
  6. Vilken snygging! Ser så leckert ut.

    SvaraRadera
  7. Så fina! Det enda jag tycker är trist med alla fina muffinsformar är att de fina motiven syns så dåligt när de är fyllda. Visst kan man använda 2, men roligast vore om de förblev lika fina efter de är fyllda.

    SvaraRadera
  8. Så fina! Lite kul att vi båda bakade ur den boken = ) den är verkligen helt fatastisk! Sååå goda och lättbakade recept

    SvaraRadera
  9. Jag är super dålig på cupcakes så nu får de nog bli av!

    SvaraRadera
  10. Ser ju verkligen gott ut!
    Dock har jag lite svårt för mint men skulle vara roligt att testa hur det smakar :)

    SvaraRadera
  11. choklad och mint är en väldigt god kombination, så jag kan tänka mej att dina fina cuppisar blev jättegoda! Underbar färg på frostingen!

    SvaraRadera
  12. Tack för era kommentarer, ja kan inte annat än hålla med dig Remsan, det är synd när muffinsformarnas motiv många gånger blir dåliga efter gräddning,

    SvaraRadera
  13. sv: Ja, lemon curd smakar verkligen sommar. Helt underbart på smörgåsen på morgonen! ;)

    SvaraRadera
  14. ojoj vad fin! Skulle också vilja testa men vet inte om jag har tålamodet haha :)

    SvaraRadera
  15. Å så gott, jag blir som vanligt supersugen när jag går in på din sida!

    och tack för boktipset!

    kram angela

    SvaraRadera
  16. De ser verkligen goda ut!

    SvaraRadera