fredag 18 juni 2010

Mazarinrutor

Bakade lite till dopet idag, det blev härligt saftiga mazarinrutor bakade i stora långpannan, vill man baka i en mindre långpanna går det bra att halvera receptet. Väldigt goda blir de iallafall.

35-40 st

Mördeg
400 gram margarin
8 dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 st äggulor

Fyllning
300 gram skållad, mald mandel
6 st bittermandlar
3 dl socker
200 gram smält margarin
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 st ägg

Glasyr
4 dl florsocker
1 st saften citron
röd karamellfärg eller pastafärg

Gör så härBlanda ihop alla ingredienser till mördegen och låt den vila kallt i kylen en stund.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.Tryck ut mördegen i en smord långpanna och bred ut fyllningen över mördegen.


Grädda i nedre delen i ugenen i 200 grader i 20-25 minuter. Passa den så att ytan inte blir för mörk, lägg isåfall ett bakplåtspapper över.

Blanda ihop florsocker och citronsaft och späd eventuellt med kallt vatten till en lagom glasyr och färga den svagt rosa med karamrellfärg. Bred ut detta över den kalla kakan.

3 kommentarer:

  1. Åh detta recept sk aja prova, min man är galen i mazariner o ja me för den delen! :)

    SvaraRadera
  2. stök i köket: Prova receptet,blir så gott, det bästa är att man gör dom i långpanna och då slipper jobbet med att trycka ut det i massa mazarinformar

    SvaraRadera
  3. vilka mått har din långpanna där detta recept passar?

    SvaraRadera