tisdag 29 juni 2010
Basic Muffins/Cupcakes
Bakade lite vanliga muffins att ha som cupcakes idag, perfekt grundsmet där man kan lägga i tex bär eller choklad. Jag gjorde dom dock helt naturella då jag vill fylla dom med lemoncurd.
Ingredienser:
125 g smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 krm vaniljarom eller 2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ev bär eller choklad
Så här gör du
Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt.Rör ner smält smör, mjölk, vaniljarom och rivet citronskal.Vänd ner i vetemjöl blandat med bakpulver .Fyll formarna till 2/3 och grädda i 175 grader i c.a 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
tack för fina recept!!
SvaraRaderafint blogg du har ;=)
HUR MÅNGA MUFFINS BLIR DET ??
SvaraRaderaHel sats blir 20 st. Jag gjorde halvsats 10 st alltså. Jättegoda. Hälsningar från Marie-Louse
RaderaJag gjorde på halv sats och det blev 10 st. Hade ingen citron så jag tog apelsinskal istället och sedan pressade jag saften (bara lite) ur apelsinen och blandade med lite florsocker som jag glacerade kakorna med. Det blev jättegott.
SvaraRaderaOm man vill ha med chokladsmak, hur mkt choklad ska man ha då?
SvaraRadera