fredag 11 juni 2010

Skrädmjölsdrömmar


Har länge haft en påse skrädmjöl från Stöpafors kvarn i skafferiet, köpte det då jag tyckte det vore kul att testa ett lite annorlunda mjöl, men det har liksom bara blivit stående, nu går datumet ut i augusti så jag tänkte det var bäst att använda det. :-). Skrädmjöl tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Det ger ett fint aromatiskt mjöl som passar bra till gröt och välling, i bröd och kakor.

Det är verkligen en lite annorlunda smak på dessa kakor, de blir spröda och bara smälter i munnen, riktigt goda. De har en smak av rostad havre och passar utmärkt på kakfatet. De blir väldigt spröda så man får hantera de försiktigt.

c:a 35 stycken

160 g smör
160 g socker (2 dl)
140 g skrädmjöl (3 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
1½-2 tsk hjorthornsalt
2 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienserna på bakbordet. Rulla till bollar och lägg på bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 160° i ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar