fredag 25 juni 2010

Vit Kladdkaka

Gjorde en vit kladdkaka igår att ta med till midsommarfirandet idag, den blev mycket god fast nästa gång skall jag hoppa över mjölkchokladen jag ringlade ovanpå kladdkakan då jag tycker den dominerar för mycket och det är just den vita chokladen jag vill känna smak av, inte mjölkchoklad.

Ingredienser
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
3 msk Mjölk
100 gram smält Vit Choklad
100 gram smält Smör
100 gram smält Mjölkchoklad

Gör så här:
Rör med en slev ihop ägg och socker. Sikta i vaniljsocker och vetemjöl. Tillsätt mjölk, vit choklad och smör. Rör smeten slät och fin. Häll smeten i en bakform, helst sprinform med löstagbar kant och som är smörad och bröad med kokosflingor ringla sedan över mjölkchokladen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 20 minuter. Låt kakan vila i kylen över natten.

1 kommentar:

  1. Åh, jag ÄLSKAR vit choklad! Det där lät riktigt smarrigt.

    SvaraRadera