Receptet ger 30 st
Ingredienser
50 gram jäst
100 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 gram lätt Kesella
1 1/2 dl socker
3 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
c:a 17 dl vetemjöl
50 gram jäst
100 gram rumsvarmt smör
5 dl mjölk
250 gram lätt Kesella
1 1/2 dl socker
3 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
c:a 17 dl vetemjöl
Gör så här:
1.Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll detta över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2.Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop tills degen blir blank och smidig och släpper från degbunkens kant.
3.Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 minuter
4.Dela degen i 30 bitar och rulla ut till runda bullat. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
5.Pensla bullarna med uppvisat ägg . Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
2.Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop tills degen blir blank och smidig och släpper från degbunkens kant.
3.Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 40 minuter
4.Dela degen i 30 bitar och rulla ut till runda bullat. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
5.Pensla bullarna med uppvisat ägg . Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar