onsdag 23 juni 2010

Bananrutor med kokosglasyr

Bakade härligt mumsiga saftiga bananrutor med kokosglasyr idag, tycker det är väldigt gott med banan i mjuka kakor så denna passar mig perfekt. Jag brukar göra dubbel sats av smeten och glasyren och grädda den i en stor långpanna, dvs den standarlångpannan. Då blir höjden på kakan alldeles lagom tjock.

Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 mogna mosade bananer

Glasyr:
3 dl florsocker
3 ½ msk koncentrerad exotisk nektar
Kokosflingor

Gör så här
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Tillsätt smör och mjölk och mosad banan.
Häll smeten i en smord form, jag brukar bröa den med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare.
Grädda i 175 grader, 30-35 minuter.
Låt kallna.Rör ihop florsocker och nektar.
Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar