Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 mogna mosade bananer
Glasyr:
3 dl florsocker
3 ½ msk koncentrerad exotisk nektar
Kokosflingor
Gör så här
Smält smöret och låt svalna.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Tillsätt smör och mjölk och mosad banan.
Häll smeten i en smord form, jag brukar bröa den med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare.
Grädda i 175 grader, 30-35 minuter.
Låt kallna.Rör ihop florsocker och nektar.
Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar