Fröbullar
20 stycken
375 gram rågsurdeg
375 gram vetesurdeg
900 gram vetemjöl, använde Wästgötarnas Ölands lantvete
430 gram vatten
10 gram jäst
25 gram salt
Sesamfrön, linfrön, solroskärnor och pumpafrön att strö över
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser utom saltet och kör på låg hastighet i 10 minuter, öka sedan hastigheten, häll i saltet och kör ytterliggare 5 minuter tills degen blivit elastisk.
- Lägg degen i en oljad låda och lägg på ett lock.
- Låt jäsa på en varm plats i 3x25 minuter. Efter 25 minuter respektive 50 minuter så viker du ihop degen till en boll och fortsätter sedan att jäsa degen med skarven nedåt, degen innehåller nu luftbubblor som du skall vara rädd om.
- Häl ut degen på ett mjölat bakbord och dra försiktigt ut degen till en rektangel på ca 32x40cm.
- Spruta vatten på degen och strö över rikligt med frön.
- Kavla ut degen lätt, bara så att den sträcks. Skär i 20 bitar som läggs på plåt.
- Låt jäsa 30 minuter.
- Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, spruta gärna in vatten i ugnen när du sätter in dom.
Extra mättande med alla fröer och nötter i, bra med mackor man står sig länge på!
SvaraRaderammm, verkar gott!!!
SvaraRaderaJa det lät riktigt gott :)
SvaraRaderaSer j**ligt goda ut;-)
SvaraRaderaTack för era kommentarer, riktig goda bröd :-)
SvaraRaderaDe såg grymt goda ut.. älskar fröer!
SvaraRadera