tisdag 7 juni 2011

Sammetscupcakes

Djupröda härligt saftigt goda muffins som är helt underbara :-) , perfekt ihop med färskostglasyr. Ja de kallas ju även för Red Velvet cupcakes. Receptet kommer från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor - Bakverk från berömda Humming Bakery i London

Sammetscupcakes
12 stycken

60g smör

150g socker
1 ägg
1,5 msk kakao
1,5 msk röd hushållsfärg
0,5 tsk vaniljpulver
1 1/4dl filmjölk
150g mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vitvinsvinäger

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Vispa samman smör och socker med elvisp tills det blir lätt och fluffigt.
  3. Tillsätt ägget och vispa tills allt är välblandat. 
  4. Blanda kakao, röd hushållsfärg och vaniljsocker och blanda sedan ner i smörblandningen.
  5. Vispa tills dess att smeten fått en jämn färg. 
  6. Vispa ner hälften av filmjölken med låghastighet på elvispen, därefter blandas hälften av mjölet ner. Tillsätt sedan resten av filmjölk och mjöl. Öka hastigheten på vispen och vispa tills smeten blivit slät. 
  7. Blanda i salt, vinäger och bikarbonat och vispa någon minut till. 
  8. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda långt ner i ugnen i 20-25 min eller tills muffinsen fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. Det skall inte fastna något på provstickan som sticks in i mitten.
  9. Låt muffinsen svalna helt på galler innan de toppas med färskostglasyr.
Gräddas med fördel i en muffinsplåt klädd med pappersformar.

2 kommentarer: