torsdag 2 juni 2011

Ananassorbet

Ibland blir glassen alldeles extra god, all glass är god men ibland blir det något extra, just denna ananassorbet är en sådan glass, kanske beror det på att jag tokgillar ananas :-), den blev söt, frisk och god då ananasen legat framme i rumstemperatur några dagar och blivit riktigt mogen och söt. Är busenkel att göra då man inte behöver vispa ägg eller sjuda någon glassmet. Receptet hittade jag inne hos Helena Ljunggren, en blogg med underbart vackra bilder och många goda glassrecept. Tänk på att sorbeten tinar fort så den får inte stå framme för länge i rumstemperatur, fast det är ingen risk i vårat hus :-) . Jisses vad tiden går fort, snart är det ett år sedan jag skrev mitt första inlägg i bloggen. Undra vad jag skall baka för gott för att fira det :-D

Ananassorbet
1 färsk ananas
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 msk citronsaft

Gör så här:
  1. Skala ananas och skär bort stammen. Tärna den grovt och lägg i en mixer. 
  2. Mät upp vatten, socker och florsocker i en kastrull, låt det koka upp. 
  3. Häll sockerlagen i mixern och mixa tillsammans med ananas till en slät smet. 
  4. Häll i citronsaften. 
  5. Ställ smeten i kylen och låt det svalna helt innan du kör det i glassmaskin. Lägg sorbeten i en frystålig låda och ställ den några timmar i frysen.

18 kommentarer:

  1. Det låter supergott, ananasglass är underskattat ;)

    SvaraRadera
  2. Heihei :)
    Åh så flott blogg du har godenne sorbeen ser kjempegod ut! :)

    Jeg har selv en mat og bakeblogg her:
    http://swimzys-matblogg.blogspot.com/

    klem fra swimzy

    SvaraRadera
  3. Så härligt sommarsvalkande det lät. Jag är också inne och tittar på Helena allt som oftast. Hon är en otroligt duktig fotograf!

    SvaraRadera
  4. sorbet är verkligen helt oslagbart en varm sommardag och din ananasvariant ser helt otroligt svalkande ut :D

    SvaraRadera
  5. Sorbet är så gott och denna låter super svalkande :)

    SvaraRadera
  6. Tiden går fort, när man har roligt! :)
    Du får göra en smarrig tårta - glasstårta kanske..

    SvaraRadera
  7. Du har verkligen fått dille på glass och sorbeter - härligt!

    SvaraRadera
  8. åh, älskar sorbet! min favorit just nu är flädersorbet, så sjukt svalkande och gott :)

    SvaraRadera
  9. Jag älskar också ananas. Ibland hittar man dem sådär alldeles uberperfekt mogna, och då tänker jag att hur ännu mycket godare de måste vara där de växer naturligt...
    Säkert supersmarrig den här sorbeten!

    SvaraRadera
  10. En sorbet vore inte dumt alls just nu. Jag vet att jag inte borde klaga på värmen, men idag är det varmt.

    SvaraRadera
  11. Åh, så bra att du gjort denna och påminner oss om den. Vi skulle ju också testa, den låter väldans god.

    Hoppas du får en glassig helg,
    Anki

    SvaraRadera
  12. Snart får du väl öppna glasscafé. Orkar ni verkligen äta upp all glass? Ananassorbet låter kanongott..

    SvaraRadera
  13. Alexandra: Supergott :-)

    swimzy: Kul att du hittat hit, skall ta och koka in i din blogg :-)

    Ann-Sofi: Ja sorbet är allt svalkande i värmen :-)

    Frida: Tack :-)

    Hovkonditorn: Supergott :-)

    Tina: Ja en glasstårta eller glassbakelser :-)

    Matarkivet Glass är gott som du märker :-)

    Pernilla: Flädersorbet låter himla gott

    Cecilia: :-)

    Nadja: Ja idag har det varit varmt, fast det är härligt :-)

    Mårtensson: Ni måste allt ta och testa den, ha en trevlig helg ni med :-)

    SvaraRadera
  14. Helena: Ja ett glasscafe vore inte dumt :-)

    SvaraRadera
  15. Vad fräscht och gott med sorbet!

    SvaraRadera
  16. det här låter TOKGOTT! ska spara receptet omedelbart!

    SvaraRadera
  17. Det är verkligen himla tokgott :-)

    SvaraRadera