Rabarbermarmelad:
500 gram rabarber
1/2 dl vatten
250 g syltsocker
1vaniljstång
Gör så här:
- Skölj rabarbern noga och skär den sedan i cm breda bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och låt koka upp.
- Tillsätt sedan sockret och fröna från 1 vaniljstång, låt även själva stången koka med.
- Koka upp och låt koka i ca 5 minuter.Fast jag kokade nog längre då jag inte vill ha så mycket hela bitar av rabarber kvar i marmeladen när den är färdigkokt. Beror säkert också på hur grova/tjocka rabarber man använder.
- Tag ur vaniljstången.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och sätt direkt på locket. Jag brukar låta mina svalna upp och ner, dvs sätta dom med locket nedåt. Förvara svalt och mörkt.
Låter jättegott med rabarbermarmelad.
SvaraRaderaRabarbermarmelad låter gott.
SvaraRaderaDet låter jättegott! Jag ska också laga rabarbermarmelad imorgon men med jordgubbar i.
SvaraRaderaErika: Så gott :-)
SvaraRaderaRemsan: Tokgott :-)
Matilda: Valde just mellan vanlig rabarbermarmelad och rabarbermarmelad med jordgubbar, kanske skulle göra en omgång till nu när de svenska jordgubbarna börjar dyka upp i affären
min hyresvärd kom idag och sa att jag får plocka hur mycket rabarber jag vill i våran trädgård, och jag som inte ens gillar rabarber... jag funderar på att plocka och sälja dem på bloggen eftersom jag verkar vara den enda matbloggaren som inte älskar rabarber ;)
SvaraRaderaJa, det är så gott med rabarbermarmelad :)
SvaraRaderaVad gott med rabarbermarmelad!
SvaraRaderaJag har massvis med rabarber i min trädgård, så har du vägarna förbi småland så får du gärna komma och plocka ;)
Älskar rabarbermarmelad...speciellt till scones :-)!
SvaraRaderaKikar in för att säga vilken fin och inspirerande blogg! :o)
SvaraRaderaHa en fin och trevlig helg!
/Isabelle
Spännande! Har lite rabarber som jag nog måste göra något av snart eller frysa in för framtiden. Marmelad låter som en superbra ide :)
SvaraRaderaNu ligger bloggen på Bakbloggskartan, kram Karin
SvaraRaderaPernilla: Du får koka massor med sylt, saft och marmelad som du sedan säljer på någon marknad :-)
SvaraRaderaHovkonditorn: :-)
Annica: Synd jag inte har vägarna förbi :-)
Katja: Så gott till scones, får nog bli det till frukosten imorgon :-)
Jag och Mamma... : Tack, kul att du hittat hit :-)
Therese: Marmelad är kanon, går fort att göra
Karin: Tack :-)
Mumms!
SvaraRaderaLåter gott, kan den passa till ostar som t.ex brie tror du?
SvaraRaderaOj så gott det låter :) Visst är det extra roligt när man gjort sin egen marmelad!
SvaraRaderaJen: Mumsigt värre :-)
SvaraRaderaMårtensson: Passar perfekt till tex brie
Marsipan: Så gott :-)