måndag 27 juni 2011

Banan och blåbärsyoghurtglass

Provade ett recept på blåbärsglass idag som inte innehåller några ägg och som inte heller behöver göras i glassmaskin, fast nu när jag ändå har en glassmaskin så gör jag glassen där ändå :-), blir säkert lite krämigare så. Ja gott blev det, smakar mycket banan, rätt söt då jag använde väl mogna bananer, de var helt bruna och mer mogna kunde de inte liksom inte bli. Receptet hittade jag i lördagens bilaga Härligt hemma som kommer med Aftonbladet. Ja och det går ju att byta ut blåbären mot andra bär, tex jordgubbar nu när det är jordgubbssäsong.

Banan och blåbärsyoghurtglass
3 mogna bananer
2 tsk citronsaft
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär, använde frysta
3 dl grädde
1 dl grekisk eller turkisk yoghurt

Gör så här:
  1. Mixa bananerna med citron, flor och vaniljsocker. Jag körde detta i matberedaren med tillhörande kniv. Kör till en slät massa.
  2. Häll i blåbär och yoghurt och kör till en hel slät smet.
  3. Vispa upp grädden, jag vispade den lätt och luftig. Blanda ner blåbär/banansmeten.
  4. Ställ in glassen i frysen i minst 5-6 timmar. Vispa runt i glassen 2-3 gånger med jämna mellanrum under tiden så frysen den jämnare.
  5. Eller så gör ni som jag och kör glassmeten i glassmaskinen, den frös till fortare än "vanlig" glassmet men jag körde den ändå 50 minuter. Ja och sedan in i frysen några timmar för att frysa till lite mera.

15 kommentarer:

  1. Underbar färg, påminner om en bärglass vi gjorde i vår glassmaskin när den var nyköpt och användes som flitigast...

    SvaraRadera
  2. Gott det ser ut. Finns inget bättre än blåbär!!
    Kanske skulle prova på att göra egen glass av detta recept om man nu inte behövde en glassmaskin. :o)

    SvaraRadera
  3. Vilken smakkombination! Jag blev sugen på glass nu :)

    SvaraRadera
  4. Du är flitig på att göra glass, kul! Denna ser riktigt härlig ut! Bra för mig som inte har glassmaskin.

    SvaraRadera
  5. Gott!

    Och vilken fin färg :-)

    / jenny

    SvaraRadera
  6. Ser jättegott ut =) Såg också något recept på glass utan ägg men minns inte var. Tidigare har jag letat efter recept där man använder hela ägg eftersom jag hatar att få något överblivet ;)

    SvaraRadera
  7. Åh, vilket bra recept! Ska också dra fram glassmaskinen nu! Det är världens bästa makapär!

    SvaraRadera
  8. Tack för era kommentarer och glass passar verkligen perfekt nu i sommarvärmen :-)

    SvaraRadera
  9. Nej nu får du nog ta och öppna ett glasscafé i trädgådren snart.. är ju perfekt väder nu... ;)

    SvaraRadera
  10. det där skulle ju verkligen inte sitta helt fel i värmen som är nu :)

    SvaraRadera
  11. Jag hittar alltid så mycket smarriga recept på glass inne hos dig så nu spanar jag faktiskt på en egen glassmaskin! :-D

    SvaraRadera
  12. Det låter ju supergott. Det måste jag testa :)

    SvaraRadera
  13. Tack för era kommentarer, imorgon kommer det mera glassrecept här på bloggen :-), sedan så blir det nog lite jordgubbsglass också nu när det är jordgubbstider :-).

    Helena: Ja ett glasscafe i trädgården vore något det :-) och ensmakavkarin, en glassmaskin är en toppeninvenstering :-)

    SvaraRadera
  14. Med tanke på hur varmt vi har inne nu skulle jag kunna sluka den där nu.

    http://smaskelismaskens.blogspot.com/

    SvaraRadera
  15. ser ju jättegott ut.
    ville passa på och skriva att jag har 2 tävlingar som pågår hos mig och man kan vinna fin fina priser,du är väl med
    Simone

    SvaraRadera