Ostkaka med keso
4-6 portioner
50 gram sötmandel
3 medelstora ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
500 gram keso
3 dl vispgrädde
1 tsk rivet citronskal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en ugnsform på ca 1 1/2 liter.
- Skålla och finhacka mandeln.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt mjöl, vaniljsocker, keso, grädde, citronskal och mandel.
- Häll detta i formen och grädda kakan i ca 1 timme. Jag gräddade min längst ner i ugnen.
- Servera ostkakan ljummen med tex hallonsylt och lite lättvispad grädde. Tokgott helt enkelt :-).
Vad gott och proteinrikt också!
SvaraRaderaSmarrigt!
SvaraRaderaOstkaka som är så gott, perfekt att den kan göras på keso, det verkar ju enkelt!
SvaraRaderaRiktigt gott med ostkaka, länge sen jag åt det!!
SvaraRaderaGör också falsk ostkaka på keso här hemma. Receptet är svärmors och det är verkligen så gott.
SvaraRaderaOstkaka är så gott! Jag brukar göra på keso eller på kokt mosad squash. Båda blir väldigt lika äkta ostkaka tycker jag. Äter gärna både grädde och sylt till :-)
SvaraRaderaMums vad gott! Har aldrig ätit med keso i. Men det låter smarrigt!
SvaraRadera