Bakade jordgubbsgrottor igår, himla gott, en favorit
bland småkakor, hade inte någon hallonsylt hemma så det fick bli jordgubbssylt
istället, lika gott för det :-)
. Jag brukar göra mina i småbrödsformar, tycker de blir på tok för stora i tex
bullformar, då kan man hellre ta fler :-).Ikväll är det småkaketema på Hela Sverige bakar, nu missar väl inte det :-). Måste ta och testa att göra egna Biskivier eller Jitterburgare.
Jordgubbsgrottor
Ca 25 stycken
200 g smör
80 g florsocker
40 g marsanpulver, snabbvarianten, den kallrörda
1 g hjortronsalt
200 g vetemjöl
Jordgubbsylt elller annan fast sylt till fyllning
florsocker till glasyr
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
- Dela degen i 20 grams bitar.
- Rulla bitarna runda och lägg dem i småbrödsformar.
- Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
- Klicka ungefär 1 tesked god sylt i varje grop.
- Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen.
- Baka i cirka 10-15 minuter
- Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock).
- Lägg en klick glasyr ovanpå sylten.
mumsigt! själv brukar jag göra i knäckformar :) ska testa med glasyr ovanpå sylten nästa gång!
SvaraRaderaJag gör dem också i småbrödsformar! Ser goda ut!
SvaraRaderaVad smart att göra dem i formar! =)
SvaraRaderaJag har testat hallongrottor men aldrig jordgubbs... ser smarriga ut.
SvaraRaderaKlart bättre när man får ta flera:)
SvaraRaderaSer goda ut och jordgubbssylt passar säkert bra också!
SvaraRadera