torsdag 11 oktober 2012

Jordgubbsgrottor / Hallongrottor

Bakade jordgubbsgrottor igår, himla gott, en favorit bland småkakor, hade inte någon hallonsylt hemma så det fick bli jordgubbssylt istället, lika gott för det :-) . Jag brukar göra mina i småbrödsformar, tycker de blir på tok för stora i tex bullformar, då kan man hellre ta fler :-).Ikväll är det småkaketema på Hela Sverige bakar, nu missar väl inte det :-). Måste ta och testa att göra egna Biskivier eller Jitterburgare.

Jordgubbsgrottor
Ca 25 stycken

200 g smör
80 g florsocker
40 g marsanpulver, snabbvarianten, den kallrörda
1 g hjortronsalt
200 g vetemjöl
Jordgubbsylt elller annan fast sylt till fyllning
florsocker till glasyr

Gör så här
  1.  Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare. 
  3. Dela degen i 20 grams bitar.
  4. Rulla bitarna runda och lägg dem i småbrödsformar. 
  5. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
  6. Klicka ungefär 1 tesked god sylt i varje grop.
  7. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. 
  8. Baka i cirka 10-15 minuter 
  9. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock).
  10.  Lägg en klick glasyr ovanpå sylten.

6 kommentarer:

  1. mumsigt! själv brukar jag göra i knäckformar :) ska testa med glasyr ovanpå sylten nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Jag gör dem också i småbrödsformar! Ser goda ut!

    SvaraRadera
  3. Jag har testat hallongrottor men aldrig jordgubbs... ser smarriga ut.

    SvaraRadera
  4. Klart bättre när man får ta flera:)

    SvaraRadera
  5. Ser goda ut och jordgubbssylt passar säkert bra också!

    SvaraRadera