Finska Pinnar
50 stycken
50 g sötmandel eller samma mängd mandelmjöl
5 st bittermandlar
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin
eller smör
Pensling och garnering:
1/2-1 st äggvita
Pärlsocker
Hackad sötmandel
Gör så här:
- Skålla, skala och mal mandeln.
- Hacka samman mjöl, socker, mandel och matfett.
- Låt degen vila en stund på kall plats.
- Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem tätt intill varandra.
- Pensla med den lätt uppvispade äggvitan.
- Strö på pärlsocker och hackad mandel.
- Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 min.
Gott! Även om jag är finländare har jag aldrig bakat finska pinnar :)
SvaraRaderamums!!
SvaraRaderaFinska pinnar är så gott. Tycker oxå det ska vara bittermandel i.
SvaraRaderaBittermandeln ska absolut vara i tycker vi, det ger pinnarna lite extra skjuts.
SvaraRaderaFinska pinnar är nog min absoluta favorit bland småkakor. Jag älskar iofs alla små kakor, men riktigt fina finskarpinnar slår de flesta kakor.
SvaraRadera