tisdag 9 oktober 2012

Wienerstänger med äppelmos

Wienerstänger är alltid gott, här är en variant med äppelmos, mumsigt värre :-), går fort och är busenkla att göra.

Wienerstänger
50 stycken

250 g smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
3 krm hjorthornssalt

Fyllning:
2 dl äppelmos
2 tsk kanel, mald

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Rör smör och socker luftigt.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. 
  4. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten.
  5. Dela degen i fyra längder. 
  6. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  7. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. 
  8. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  9. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna. 
  10. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.

4 kommentarer:

  1. Vad gott med wienerstänger med äppelmos nu i äppeltider!!

    SvaraRadera
  2. Oj, så gott! Vi som är tokiga i både småkakor och äppelmos.

    SvaraRadera