Wienerstänger är alltid gott, här är en variant med äppelmos, mumsigt
värre :-), går fort och är busenkla att göra.
Wienerstänger
50 stycken
250 g smör
1,5 dl strösocker
2 st ägg
7 dl vetemjöl
3 krm hjorthornssalt
Fyllning:
2 dl äppelmos
2 tsk kanel, mald
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör smör och socker luftigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten.
- Dela degen i fyra längder.
- Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos.
- Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 min.
- Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna.
- Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.
Vad gott med wienerstänger med äppelmos nu i äppeltider!!
SvaraRaderaMMmmm...ser supergott ut!
SvaraRaderaSer gott ut!
SvaraRaderaOj, så gott! Vi som är tokiga i både småkakor och äppelmos.
SvaraRadera