lördag 25 juni 2011

Monnies tårtbotten

Hittade ett himla bra recept på tårtbotten inne på familjeliv, det blir en hög, saftig och fin tårtbotten och receptet är anpassad för en form på 24 cm.

5 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Smöra och bröa en form. Jag brukar göra en krage med bakplåtspapper för att förhindra att smeten rinner över vid gräddningen. 
  2. Vispa ägg och socker ljust och poröst
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Blanda försiktigt ned detta i äggsmeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-45 min. Öppna absolut inte ugnsluckan de första 20 minuterna. Mot slutet av gräddningen kan man ibland behöva lägga på lite ugnsfolie för att förhindra att tårtbotten blir allt för mörk. 
  6. Låt den svalnna en stund innan du stjälper upp den.

4 kommentarer:

  1. Helt klart det bästa receptet på tårtbottnar! Även gott med kakao i!

    SvaraRadera
  2. Delar du denna till tre bottnar? Låter som en bra botten tycker jag. Får kanske bli denna tillsammans med din Ahlgrens-fluff och mjölkchokladfluff :-)Räcker en sats fluff till ett lager?

    SvaraRadera
  3. Jadå, jag delade den i tre delar utan problem, brukar köra i sats fluff per lager, det brukar räcka

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Jag ska baka inför ett dop och jag funderar på att testa denna botten. Jag undrar om den går att frysa och ta fram dagen innan för att Tina och fylla? Är risken att den blir torr? Samt hur många bitar/portioner räknar man med att den räcker till? Tacksam för svar!
    Med vänlig hälsning, Sofia

    SvaraRadera