Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat
sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju
inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp
också J,
funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att
fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar
jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och
bakning . Och då dyker nästa problem upp J,
vilken bloggportal skall jag välja denna gång.
En gammal favorit är fluffig frusen polkagrispaj. Så
himla söt och god, ja helt toksöt är den, inget för den som är känslig för allt
för söta bakverk Ja det kan ju inte bli annat än galet söt när botten består av
smulade chokladkakor med chokladbitar i, sedan ovanpå det en härlig kräm
bestående av grädde, marshmallowsfluff och polkagrisar. Och ovanpå det en
smarrig chokladsås som smakade som chokladkola :-). Receptet på polkagrispajen hittade jag i den underbara boken Vinterns söta av systrarna Eisenman, jag har alla deras bakböcker, de är så bra, så mycket smarriga recept i deras böcker.
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
1. Kör
kakor, kakao och smör i en matberedare.
2. Tryck
ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter.
3. Ställ
in i frysen.
Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
1. Vispa
grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar
pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat
skål och ställ åt sidan.
2. Krossa
polkagrisarna i mortel. Jag mixade mina i min mixer till de nästan blev till
ett pulver, ville inte ha förstora bitar i för att skona tänderna :-) Blanda
ner i den större mängden kräm.
3. Ta
ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
4. Ta
resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg.
5. Klicka
ut den röda krämen över den vita i formen.
6. Gör
ett virvlande mönster i krämen med en kniv.
7. Ställ
in pajen i frysen i minst 5 timmar.
8. Ta
fram den 10-15 minuter innan den ska serveras.
9. Dekorera
med polkagrisar och häll över lite chokladsås när du serverar bitarna.
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Chokladsåsen
1. Blanda
ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
2. Koka
upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller
tills såsen blivit tjock och glansig.
3. Servera
såsen varm eller kall till pajen.
Tror inte du hade haft några problem med att få mat att se bra ut på bild, tycker att du ska köra på en blandad blogg om du känner för det. Prova och se, tycker du inte det känns bra så fortsätt som du gjort nu. Vi skulle tycka det var spännande att både få se maten och de jättefina bakverken du gör.
SvaraRaderaDenna både ser ut att vara och låter så god:)
Lycka till med vad du än bestämmer att göra
det ser gott ut!
SvaraRaderaSer mycket god ut och härlig färg! Testa på en blandning av mat och bakning!
SvaraRaderaDet där ser gott ut! Polkagris är ju så gott! En blandning mellan mat och bak funkar bra tycker jag!
SvaraRaderaÅh det här måste jag testa, älskar polkagris :)
SvaraRaderaOj så god den såg ut!
SvaraRaderaVisst kan det bli så att man tappar sugen ibland, det är inte alltid lätt att kombinera bloggandet med allt annat i livet! Att blanda mat och bak är en superbra idé, tror inte alls att du kommer få svårt att ta bra bilder! Polkagrispajen ser och låter hur härlig ut som helst, och jag är inte jätteförtjust i polkagris som det är! Så här? Helt klart mer lockande :D
SvaraRaderaoj vilka konstiga bokstäver de är i receptet.har oxå funderat på att ha en bak/matblogg men samma dilemma som du har,svårt o fota snyggt.har hört mycket gott om wordpress o tydligen har många stora bloggare den portalen.
SvaraRaderalåter riktigt gott,älskar polka speciellt från gränna
Tack för era kommentarer, ja det blir nog en kombinerad mat/bakblogg ändå, den får komma igång när lusten att blogga infinner sig igen :-)
SvaraRaderaÅh nej.. du får inte tappa sugen! =)
SvaraRaderaDetta är en av mina favorit bak-bloggar! Kollar varje dag.
Mycket gottis, precis som jag gillar!
Hoppas du trycker många såna recept ändå, även om du styr kosan mot mat
(varför man nu ska äta mat, när man kan äta bakverk.. =)
Kram från Ida, trogen läsare.
Muuumms! :D
SvaraRaderaÅh vad gott det ser ut!! :)
SvaraRaderaMums!!!
SvaraRaderaTack för påminnelsen om denna goda paj! Gjorde den förra sommaren. Polkagris är himla gott i bakverk, testa att ha i det i klassiska havrekakor! Riktigt gott tycker jag. :)
SvaraRaderaSer jättegott ut!
SvaraRaderaSer gott ut!
SvaraRadera