fredag 8 juni 2012

Tigerkaka


Bakade en härligt mumsig tigerkaka idag, så tokgott :-), buslätt att göra och gillas även av barnen i huset.

Tigerkaka

200 g smör
2.5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1msk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smörj och bröa en kransform, cirka 1.5 liter.
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
  5. Blanda mjöl, och bakpulver och blanda i det.
  6. Tillsätt grädden och blanda väl.
  7. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
  8. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
  9. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
  10. Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme. 
  12. Låt kakan svalna innan du skär upp den.

4 kommentarer:

  1. Ååååhhh, så härlig den ser ut. Varför gör man inte dom där gamla godingarna oftare?

    SvaraRadera
  2. Ja, tigerkaka är gott, men det var länge sedan jag bakade den!

    SvaraRadera
  3. EN av mina topptiofika, av ren nostalgi och gott är det!

    SvaraRadera
  4. Strålande! Jag ska baka till dagis och satt och letade inspiration. Det blir allt ett par tigerkakor!' :-)

    SvaraRadera