Citronglass
2 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl acaciahonung
250 gram kesella citrus
Rivet skal och saft från 1 citron
Gör så här:
- Koka upp grädden.
- Vispa äggulorna fluffigt
- Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
- Blanda ner honungen.
- Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
- Blanda ner kesella, rivet citronskal och citronsaft.
- Kyl glassmeten, gärna i kallt vattenbad och låt smeten bli helt kall.
- För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
- För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin. Häll sedan upp den i en form och ställ in den i frysen några timmar.
Jag som älskar citronglass, den här måste jag göra! Ser jättegott ut!
SvaraRaderaSer riktigt gott ut och fin garnering också!
SvaraRaderaSå fräscht och gott!
SvaraRaderaFriskt och gott!
SvaraRaderaMmm..jag älskar citron! :)
SvaraRaderaDet här är väl ditt bidrag till Månadens sötsak eller...
Låter underbart gott med citronglass!
SvaraRaderaMåste testa den nya kesellan!
Tack för era kommentarer :-)
SvaraRadera