Kardemummakaka
100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
Garnering:
Pärlsocker
Hackade mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
- Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Min var på 22 cm och det funkade fint.
- Häll smeten i formen och strö över pärlsocker och mandel.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
- Låt svalna på galler.
Ja men det är ju såklart det jag ska bara imorgon då. Var ju jättelänge sedan och det är ju urgott. Tack för tipset!
SvaraRaderaKardemumma gillar jag också! Den här är påminner lite om en bullkaka :)
SvaraRaderaDoften i köket när man gräddar kakan är inte dum den heller!
SvaraRaderaKram!
Kardemumma är en helt underbar krydda, både i mat och bakning!
SvaraRaderaÅååh, den här MÅSTE jag göra, jag som inte kan få nog av kardemumma! Det var länge sedan jag hittade ett recept som jag ville prova så mycket som det här <3
SvaraRadera