En härligt saftig sockerkaka med kokos i, en av mina
favoriter :-), kanske beror det på att jag älskar kakor med kokos i :-D
Kokossockerkaka
150 g smör
100 g kall mjölk
250 g strösocker
3 ägg
90 g vetemjöl
10 g bakpulver
10 g vaniljsocker
150 gram riven kokos
Gör så här:
- Smält smöret och blanda ner mjölken.
- Vispa socker och ägg pösigt och vitt.
- Tillsätt mjölkblandningen under omrörning.
- Blanda mjöl, bakpulver ,kokos och vaniljsocker i en separat bunke.
- Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör inte för mycket.
- Smöra och bröa eller mjöla en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
- Häll i smeten och grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Kakan ska vara torr inuti när den är färdig, känn efter med en sticka.
- Låt kakan stå några minuter. Vänd sedan upp den på ett fat eller en skärbräda, men låt den svalna under formen.
mm detta receptet måste jag prova!:)
SvaraRaderaMums det har du helt rätt i kokos är gott! Denna kakan ska jag absolut baka, apelsinglasyr popade upp i huvudet, borde bli urgott till. Hoppas du gillade ditt förkläde?
SvaraRaderaKokos är bara så gott! Kolla in mitt inlägg, som heter Påskkavalkad. Där finns ett recept på kokospannacotta - det tror jag att du hade gillat! :)
SvaraRaderaÅh, jag gillar verkligen kokos också!
SvaraRaderaHär finns en till som älskar kokos! Gärna i kombination med choklad :)
SvaraRadera