Chokladkaka
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl vispgrädde
Fyllning:
1 msk smör
1 dl socker
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
200 gram florsocker
4 msk smält smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk starkt kaffe
2 msk kakao
Kokos att strö över
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
- Sikta ner blandningen i äggsmeten varvat med grädde och det smälta smöret.
- Rör till en jämn och slät smet.
- Häll i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
- Koka upp ingredienserna till fyllningen precis innan kakan är klar, rör hela tiden och låt det koka i 4 minuter.
- Ta ut den färdiga kakan och gör små hål över hela kakan med en sticka.
- Häll den heta fyllningen övre kakan och låt kakan kallna i formen.
- Stjälp upp kakan.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred detta över kakan och strö över kokos.
gott det ser ut. Recpetet ser ju också lättsamt ut. :)
SvaraRaderahälsningar fia
Fin kaka. Låter som ngt man borde prova!!
SvaraRaderaCHOKLAD!! Det här receptet lät riktigt fint, det sparar vi:)
SvaraRaderaTrevlig helg!
Vilken härlig kaka
SvaraRaderaDet ser jättegott ut! Men bland ingredienserna till själva chokladkakan så står det "2 msk" och inget efter, jag gissar på vaniljsocker?
SvaraRaderaser jätte gott ut! Alltid gott med kokos ;)
SvaraRaderaSå gott med fyllning i - måste testas!
SvaraRaderaTack för era kommentarer, 2 msk kakao skall det vara :-), annars blir det ju ingen chokladkaka
SvaraRadera