Ja jag måste ju inviga tårtfatet :-), så här mitt i veckan fick det blir något busenkelt som toscakaka, så tokgott, det är glasyren som gör hela kakan och trots att jag gjorde 1,5 sats av glasyren så blev det för lite tycker jag, nästa gång blir det dubbelt upp av den härligt knäckiga glasyren.
Toscakaka
125 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk mjölk
Glasyr (nästa gång blir det dubbelt av glasyren)
75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa smör och socker poröst.
- Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
- Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
- Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut.
- Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min.
- Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10–15 min tills glasyren får en gyllengul färg.
- Låt kakan svalna i formen.
Toscakaka är gott och det stämmer att av glasyren får det vara mycket! Väldigt fint kakfat :)
SvaraRaderaVilket underbart kakfat! och toscakakan låter ju helt underbart gott det med! :)
SvaraRaderaÅh så fint fat, måste titta in på fika mera och se vad de har! Åh, och toscakaka är ju SÅ gott, mums!
SvaraRaderasv. tack för komplimangen.
SvaraRaderaoch min kille skulle sett denna tosca kakan.
skulle han blivit rent till sig ha ha
Mmm ... jeg blir nødt til å prøve meg på en toscakake snart - det høres fantastisk godt ut.
SvaraRaderaHeldige du som fikk et sånt flott kakefat!
M:)
jag har också det tårtfatet, det är helt underbart!! kakan ser jättegod ut :)
SvaraRaderaJättesött kakfat. Den sidan ska kollas in:)
SvaraRaderaJätte fina grejer.. jag håller med...
SvaraRaderaÅhh tosca kaka har jag nog inte gjort på säkert 15 år.. måste nog göra det snart :)
Hoppas allt e fint med dig ;)
Kram Stina
mmm, mycket glasyr ska det vara! åh vad jag blev sugen på tosca nu :D
SvaraRaderaTosca är ju såå gott!
SvaraRaderaja älskar också de tårtfatet.tosca är bara för gott.hur länge som helst ja åt de sist.supergott
SvaraRaderaToscakakan låter jättegod! Vad kul att få paket och presenter! Det där tårtfatet är ju så fint :)
SvaraRaderaHåller med! Det är glasyren som gör hela kakan! Tycker att det brukar vara snålt med en sats :)
SvaraRaderaSupersnyggt tårtfat :)
Fantastiskt fint tårtfat! Toscakaka är ju to die for, jag förstår helt din tanke med att dubbla glasyren ;)
SvaraRaderaToscakakan är helt klart underskattad tycker jag! Men oj så god. Mer tosca(glasyr) åt folket.
SvaraRaderaVilken jättefin present och vilken god kaka =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)
SvaraRaderaVilket vackert kakfat! Jag har också spanat på det, både i rosa och ljusgrönt... och toscakaka som är så himla gott!
SvaraRaderaTosca är grymt!
SvaraRaderaHåller på och bakar det kalljästa surdegs dinkelbrödet nu :) En fråga bara, lät du bröden slutjäsa i rumstemperatur innan du satte in dom i ugnen?
Älskar knäckig toscatårta! Mums :)
SvaraRaderaFint fat! och tosca är verkligen en klassiker...
SvaraRaderaTack allihopa för era kommentarer, ja tårtfatet är supersnyggt och jag märker att det är fler än jag som gillar när det är mycket glasyr :-)
SvaraRaderaenerbackenshembryggeri: Om jag inte minns helt fel så stoppade jag in dom direkt i ugnen från kylen, fast man kan ju låta dom jäsa kvar i sina brödkorgar i rumstemperatur under tiden som ugnen blir varm.
SvaraRaderaInte fel med så fina presenter!
SvaraRaderaToscakaka är en sån god klassiker! Funkar alltid :D
SvaraRadera